Новий пляцок «Золото Карпат»
Новий пляцок «Золото Карпат»
Інгредієнти:
Для тіста
маргарин250 г
мука3,5 скл
порошок до печива1 п
жовтки8 шт
цукор1 скл
сметана4 ст.л.
Для безе на 1 корж
білки4 шт
цукор3/4 скл
какао1,5 ст.л.
крохмаль1 ст.л.
арахіс смажений4 ст.л.
Шоколадний прошарок
шоколад200 г
молоко5 ст.л.
арахіс подрібнений150 г
Для крему
згущене молоко варене400 г
масло200 г

Новий пляцок «Золото Карпат». Рецепт з покроковими фото

У мене знову новий пляцок. Перед Новорічними і Різдвяними святами є натхнення спекти щось нове. От захотілось чогось такого шоколадно-горіхового, крихкого. У цьому пляцку вирішила поєднати пісочні коржі, арахіс, шоколад, бізе та згущенку. Мені сподобалось. Насичений смак горіхів і згущенки добре підходить до легкого присмаку шоколаду та крихкості безе. Цей новий пляцок вийшов високим, смачним та багатим. Добре підійде для Різдвяної випічки. Спробуйте мій новий рецепт. Чекаю Ваших вражень в коментарях.))

Як приготувати

Тісто. Маргарин посікти з мукою + порошок до печива. Додати жовтки, цукор, сметану. Замісити тісто(має трохи прилипати до рук). Поставити у холод на 2 год. Розділити на 3 частини.

Одну частину розкачати, викласти у форму.

Безе. 4 білки збити до густої піни, поступово додати цукор, ще збивати, поки цукор розчиниться ( хвилин 10). Додати какао, крохмаль. Збити на низьких обертах міксера.

Збиті білки викласти на тісто. Посипати 4 ст.л.(50 г) смаженого арахісу (не дрібнити, має бути половинками). Випікати при температурі 160 градусів 1,5 години. Безе має підсушитись.

Так само робимо ще одну частину тіста і решту білків.

 Отже два коржі печемо з безе. Третій- без нічого. Тісто викладаємо у форму і випікаємо при 190 градусів 30 хв.

Шоколадний прошарок. 100 г арахісу посмажити, подрібнити ( для цього я кладу арахіс у целофановий кульок і притискаю качалкою). У антипригарну каструлю викласти шоколад, додати молоко, поставити на маленький вогонь. Нагріти до гарячого, постійно помішуючи, щоб молоко з’єдналось з шоколадом. Зняти з вогню, додати арахіс, перемішати. Поки ще тепле, викласти на корж без бізе, рівномірно розпреділити ложкою. Охолодити.

Крем. Згущену збити з м'яким маслом. У цьому кремі згущенки набагато більше масла, що робить його рідшим. Це потрібно для того, щоб змягчити коржі, які підсушуються разом з бізе.

Збираємо пляцок : корж з Бізе – ½ крему зі згущенкою – корж з шоколадним прошарком – ½ крему  - корж з бізе ( бізе до верху, як на фото) – шоколадна помадка ( тут рецепти). Шоколадною помадкою поливаємо частково, бо інакше безе змякне.

Залишаємо пропитатись на 12 год. Смачного!

 

Бізе
 
Пляцок золото карпат
 
пляцки фото

17 Грудня, 2014  08:13
Переглядів: 42837
Рейтинг: 125 / 496 ( Добре )

Схожі рецепти

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Скільки днів у році (невисокосному), цифрами?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 32
Ботів: 1
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO