Пляцок Жешов'як
пляцок жешовяк
Інгредієнти:

 ІНГРЕДІЄНТИ (форма 25*35 см):

           ТІСТО:

      масло - 250 г

      цукор - 200 г

      яйця - 3 шт.

      борошно - 600 г

      розпушувач - 2 ч.л.

         МАКОВА МАСА:

      мак - 300 г

      яйця - 2 ш.т.

      цукор - 100 г

      масло - 50 г

     СИРНА МАСА :

       сир - 1 кг

       цукор - 150 г

       ванілний ц. - 1 п.

       крохмаль - 60 г

       яйця - 3 шт.

       цедра лимонна - 1 ч.л.

       родзинки - 50 г

         ЯБЛУЧНА МАСА:

       яблука - 1,2 кг

       желе - 2 п. по 70 г

       цукор - 70 г

Польський пляцок Жешовяк - старий відомий рецепт! Класичне поєднання маку, сиру та яблук. Дуже вдале і неймовірно смачне. Пропоную приготувати такий смачний пляцок на Різдво. Він розкішний в розрізі, яскравий та гарний. Для святкового столу - саме те, що треба!

Як приготувати

ТІСТО. М"яке масло збиваємо з цукром. По одному додаємо яйця, продовжуючи збивати. Додаємо борошно, розпушувач та замішуємо густе та еластичне тісто.  Розділяємо його на 2 рівні частини та кладемо в холодильник на 30 хв . З однієї частини печемо корж без начинки. Тісто розкачуємо, викладаємо у форму та проколюємо виделкою. Випікаємо 20 хв при 180 град.

МАКОВА НАЧИНКА. Мак змолоти, пропарити, остудити. Додати цукор, яйця, розтоплене масло та ретельно перемішати. 

СИРНА МАСА. Сир перебити блендером. Додати цукор,  ванільний цукор, яйця, цедру, крохмаль та перемішати все міксером до однорідності. Виходить легка, кремоподібна сирна маса. Додаємо родзинки та перемішуємо.  

Другу частину тіста розкачуємо. Викладаємо спочатку макову начику, потім сирну масу. Випікаємо при 180 град приблизно 1 годину. Охолоджуємо у формі!

ЯБЛУЧНА МАСА . Яблука почистити, потерти на грубій терці. Додати цукор та тушкувати до м"якості 15-20 хв. Вкінці всипати желе та вимкнути вогонь. Все добре перемішати, щоб желе розчинилося. Остудити до кімнатної температури. 

СКЛАДАЄМО ПЛЯЦОК . На корж з сиром викладаємо яблучну начинку. На неї кладемо корж без начинки. Зверху кладемо невеличкий тягар, щоб коржі  схопились. 

Охолоджений пляцок поливаємо щоколадною помадкою та прикрашаємо за бажанням!

жешовяк рецепт
польські пляцки

Пошук за інгредієнтами
16 Грудня, 2019  23:09
Переглядів: 10837
Рейтинг: 84 / 420 ( Відмінно )

Схожі рецепти

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Десять мінус три буде, прописом?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 5
Рейтинг 2
Рейтинг 1
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 17
Ботів: 1
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO