Пляцок з вишнями "Тюльпан"
пляцок тюльпан
Інгредієнти:
Горіховий бісквіт
яйця6 шт.
цукор6 ст. л.
борошно6 ст.л.
горіхи грецькі0,5 скл.
цукакти30 г
розпушувач1 ч.л.
Вишневе желе
вишні у власному соку0,5 л
вода500 мл
вишневе желе3 п.
Коричневі коржі
маргарин250 г
цукор1 скл.
яйця6 шт.
амоній1 ч.л.
молоко1 ст.л.
борошно1 скл.
какао2 ст.л.
Крем
сметана800 г
варена згущенка250 г
шоколад100 г
желатин25 г
вода0,5 скл.
шоколадна крихта50 г
Глазур
шоколад100 г
молоко2 ст.л.

У мене сьогодні рецепт ніжного, м"якенького, соковитого та з кислинкою пляцка "Тюльпан"! Повітряний горіховий бісквіт чудово поєднується з вишнями та вишневим желе. А крем...справжня смакота! Це ніжне вершкове суфле з присмаком "Іриски".  "Родзинкою" цього галицького пляцка є те, що до крему входить підсмажена бісквітна крихта та шоколад. Це надає цікавого вигляду в розрізі, та оригінального смаку. Щодо цитрусових цукатів, то рекомендую їх додати до бісквіту обов"язково! Як приготувати цукати в домашніх умовах можна подивитись тут : http://home-recipes.com.ua/recipes/open/cukati--shvidkij-recept.html.  Пляцок "Тюльпан" дуже добре підходить для декорування на День Народження чи інші свята. А ось і рецепт пляцка від Лілії Цвіт з фото та відео.

Як приготувати

Форма 25*35 см. Пляцок висотою 8-9 см та вагою приблизно 3,5 - 4 кг .

Гріховий бісквіт. 6 яєць, 6 ст.л. цукру, 0,5 скл. горіхів, 30 г цукатів, 6 ст. л. (300 г) борошна, 1 ч.л. порошку до печива.

Білки збити, додати цукор, збиту в густу піну. Додати жовтки, збити. Додати різані грецькі горіхи, цукати, борошно та розпушувач. Обережно перемішати. Викласти у застелену форму, випікати при темп. 190 град. 45 хв. Остудити, ложкою вийняти серединку з бісквіта. Половину крихт підсмажити. Другою половиною можна прикрасити пляцок(у мене все з"їли в мить!)

Вишневе желе. 250 мл соку від вишень + 500 мл води закип"ятити. Всипати 3 п. вишневого желе, розчинити, остудити до гелеподібної консистенції. На горіховий бісквіт викласти вишні та вишневе желе. Залишити в холодильнику для застигання на 1 год.

Коричневі коржі. 250 г маргарину, 6 яєць, 1 скл. цукру, 1 ч.л. амонію, 1 ст. л. молока, 1 скл. (200 г) борошна, 2 ст.л. какао.

М"який маргарин збити з цукром. По одному додати яйця, збиваючи масу. Амоній розчинити в молоці та додати до тіста. Додати борошно та какао і замісити тісто. Спекти 2 коржі. Випікати при температурі 190 град. 40 хв.

Крем. 800 г сметани, 100 г шоколаду, 50 г шоколадної крихти, 250 г вареної згущенки, 25 г желатину.

400 г сметани+250 г вареної згущенки + 100 г шоколаду підігріти, щоб шоколад розчинився і маса стала однорідною. Остудити. Збити ще 400 г сметани, додаючи масу зі згущенкою. Розчинити 25 г желатину у 0,5 скл. кип"ятка, остудити та додати до крему. Розділити крем на 2 ч. До однієї частини додати підсмажені крихти з бісквіту та шоколадну крихту ( можна замінити потертим шоколадом чи шоколадними краплями), перемішати.

Збираємо пляцок. Пам"ятаємо, що пляцок  потрібно швидко перекласти, бо крем на желатині швидко застигає.

Коричневий корж - крем без крихіт - горіхвий бісквіт з желе - крем з крихтами  - коричневий корж. Зверху полити пляцок шоколадною глазур"ю та прикрасити за бажанням. У мене на фото сушені вишні, настояні на горілці та крихти з білого шоколаду.

пляцок з вишнями
галицькі пляцки
пляцки рецепти
торт тюльпан рецепт

Пошук за інгредієнтами
9 Лютий, 2019  14:49
Переглядів: 4932
Рейтинг: 126 / 630 ( Відмінно )

Схожі рецепти

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Природний супутник землі?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 5
Рейтинг 2
Рейтинг 1
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 24
Ботів: 2
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO