Пляцок з вишнями "Мальви"
пляцок мальва
Інгредієнти:
Тісто
маргарин200 г
сметана1 скл.
жовтки6 шт..
мука3,5 скл.
Вишнева начинка
вишні у власому соку0,5 л.
кисіль вишневий2 п.
білки4 шт.
цукор6 ст.л.
Макова начинка
білки2 шт.
цукор3 ст.л.
мак1  скл.
крохмаль1 ч.л.
Крем
молоко3 скл.
пудинг ванільний3 уп.
цукор1 скл.
масло300 г

Цього року у мене залишилось ще багто вишень у власному соку. Тому на свята вирішила спекти пляцок з вишнями. Думала-гадала, який би рецепт пляцка вибрати... Щоб і смачно, і гарно, і недорого. ))) Так і натрапила  в одній кулінарній брошурі на пляцок "Мальви". В ньому слойоне тісто, ніжний заварний крем, вишні з рожевою пінкою та макова начинка. Дуже ніжно та гармонійно. Пляцок високий і яскравий, в розрізі виглядає шикарно! Саме те, що треба для святкового столу. Дітям дуже сподобались яскраві кольори пляцка, тому розійшовся він моментально. Хороший рецепт. Рекомендую.

Як приготувати 

Форма 25*35 см

Слойоне тісто.  200 г маргарину, 1 скл. сметани, 6 жовтків, 3,5 - 4 скл. муки. 

Маргарин розтопити, додати жовтки і сметану, перемішати все до однорідності. Всипати муку і замісити еластичне тісто. Поділити на 6 рівних частин та залишити у холоді на 1-2 год.

Корж з вишнями. 2 білки збити у піну, додати 3 ст.л. цукру і збивати ще, доки цукор не розчиниться, в густу піну. Додати 1 вишневий кисіль, перемішати міксером. 

1 частину тіста тоненько розкачати, викласти у форму, проколоти виделкою, щоб не піддувалось. Далі викласти білки, розподілити рівномірно. Вишні відцідити від соку та викласти половину вишень на білки. Прикрити другою частиною тіста,  "прищіпити" краї, зверху знову обережно прококлоти виделкою. Випікати при темп. 200 гад. 30 хв, доки корж злегка підрум"яниться.

Так само випікаємо ще один корж з вишневою начинкою.

Корж з маком.  1 скл маку перемолоти, запарити, остудити. 2 білки збити з 3 стл.л. цукру в густу піну. Додати 1 ч.л. крохмалю, перемішати.  З"єднати білки з маком, обережно перемішати.

Розкачуємо ще одну частину тіста, викладаємо в бритванку, поколюємо виделкою, викладаємо макову масу, накриваємо останньою частино тіста, знову проколюємо виделкою. Випікаємо так само, як і корж з вишнями.

Крем. 3 скл. молока, 3 ванільних пудинги, 1 скл. цукру, 300 г масла.

Зварити пудинг. Для цього, в 1 скл молока розчинити вміст 3-х пакетів пудинга. До решти молока додати цукор, та поставити, щоб закипіло. Коли молоко закипить, тонкою цівкою влити у нього молоко з пудингом, помішуючи до загустіння(1-2 хв). Зняти з вогню, остудити. М"яке масло збивати, по ложці додаючи пудингову масу.

Збираємо пляцок: корж з вишнями - крем - корж з маком - крем - корж з вишнями - крем.

Зверху посипати пляцок кокосовою стружкою рожевого кольору.

пляцки рецепти
пляцок з вишнями

Пошук за інгредієнтами
26 Січень, 2017  12:37
Переглядів: 13048
Рейтинг: 104 / 486 ( Відмінно )

Схожі рецепти

19 Квітня, 2017
Сирник з халвою
5 Березня, 2017
Пляцок "Метеорит"

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Природний супутник землі?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 17
Ботів: 1
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO