Пляцок з вишнями "Господиня"
пляцок з вишнями
Інгредієнти:
Тісто
борошно600 г
розпушувач1 п.
маргарин250 г
сметана200 г
яйця2 шт.
цукор180 г
Яблучна начинка
яблука2 кг
манка6 ст.л.
желе зі смаком ківі2 п.(по 70 г)
Бісквіт
яйяця5 шт.
цукор150 г
борошно150 г
розпушувач 1 ч.л.
шоколадні дропси100 г
Крем
вишні у власному соку0,5 л б.
молоко350 мл
сік з вишень250 мл
вишневий пудинг2 п.(по 40 г)
масло500 г

 

Рецепт цього пляцка  готувала спеціально для свого улюбленого журналу "Рецепти Господині", в якому я поділилась багатьма своїми домашніми рецептами. Тому і назва така символічна)) Хотілось зробити щось особливе: смачне, яскраве, гарне та святкове. В результаті пляцок вдавася великий і високий! Він м"якенький, соковитий, завдяки яблучному шару. Чудово відчувається вишневий смак і ледь-помітно шоколадну нотку. Розріз цікаво виглядає. Спробуйте та напишіть в коментарях про свої враження від даного рецепту пляцка. Також дивіться цей пляцок та інші мої рецепти в журналі "Рецепти Господині" за червень місяць


Як приготувати

Форма 25*35 см

Тісто.600 г борошна, 1 п. розпушувача, 250 г маргарину, 200 г сметани,  2яйця, 180 г цукру.

Маргарин посікти з борошном+ розпушувач до утворення крихт. Додати цукор, яйця, сметану та замісити густе тісто. Розділити на 4 ч. 

2 частини покласти в холодильник на 1 год , інші 2 ч.- в морозилку.

Яблучна начинка.

На 1 корж:

1 кг яблук, 1 п (70 г) желе з ківі, 3 ст.л. манки.

Яблука почистити. Порізати тоненькими шматочками.  1 ч. тіста з холодильника виймаємо, розкачуємо та викладаємо у форму.

Посипаємо по тісту 3 ст.л. манки, щоб вона ввібрала потім сік із яблук. Далі кладемо яблука та посипаємо желе. Натираємо тісто з морозилки. Так само печемо ще один корж із двох частин тіста.

Бісквіт з шоколадними дропсами.

5 яєць, 150 г цукру, 100 г шоколадних дропсів, ванільний цукор - 1 п. борошно 5 ст. л. + розпушувач 1 ч.л.

Білки збити в піну. Додати цукор та збивати, доки цукор не розчиниться. Утвориться густа та пишна, стійка маса.  Додати жовтки, збити. Додати борошно та замісити тісто. Вкінці додати шоколадні дропси та обережно все перемішати.

 Викласти тісто на пергамент та випікати 40-50хв при 180 град.

Крем. 0,5 л. банка вишень у власн. соку, 350 мл молока,  250 мл. вишневого соку, 2 п. (по 40 г) вишневого пудингу та 500 г масла.

Молоко поставити, щоб закипіло. Окремо у вишневому соку розчинити пудинг. Якщо у Вас соку менше, ніж потрібно, до додаєте воду, щоб разом вийшло 250 мл і ще трохи цукру.  Тонкою цівкою влити пудинг в кипляче молоко. Варити, помішуючи, до загустіння.

 Остудити до кімнатної темп., збити з м"яким маслом.

Збираємо пляцок : корж з яблуками - 1/2 крему - бісквіт з дропсами - 1/2 крему - корж з яблуками.

Залишаємо, щоб пляцок настоявся, щонайменше на 12 год.

Смачного!

пляцок господиня
пляцок з яблуками
нові пляцки рецепти

Пошук за інгредієнтами
5 Червня, 2019  15:58
Переглядів: 5827
Рейтинг: 130 / 646 ( Відмінно )

Схожі рецепти

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Кількість пір року (сезонів), прописом?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 5
Рейтинг 2
Рейтинг 1
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 31
Ботів: 3
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO