Пляцок з румбамбару з киселем

Інгредієнти:

 Тісто
маргарин 1 п.
мука 4 скл.
яйця 4 шт.
кефір 4 ст.л.
порошок до печива 12 г
цукор 1 скл.
Начинка
кисіль 2 п.по 40 г
цукор 0,5 скл.
вода 0,5 л + 1 скл.
ревінь 6-8 гіл.

Знову настав сезон румбамбару, а значить у нас на столі знову смачна випічка з румбамбаром! Цього разу я приготувала новий пляцок з ревеню з киселем. Дуже смачний та оригінальний! Рецепт пляцка від сусідки. М”якенький, соковитий, з кислинкою, не приторний. Начинка з киселю додає ароматності та соковитисті пляцку, добре його пропитує, а також гарно виглядає в розрізі (дивіться фото пляцка). Дуже цікавий рецепт – тепер буду пекти такий пляцок з румбамбару завжди.

Як приготувати

Тісто. 1 п. маргарину, 4 скл. муки, 1 п. порошку до печива, 4 яйця, 4 ст. л. кефіру, 1 скл. цукру. Маргарин посікти з мукою, додати всі інші інгредієнти, замісити м”яке тісто. 2/3ч. тіста розкачати, викласти у змащену форму, зробити високі “бортики”. Решту тіста сховати у холодильник.

Начинка. Зварити густий кисіль. Я використовувала польський кисіль у пакетах. У 1 скл. холодної води розчинити 2 п. киселю. Окремо закип”ятити 0,5 л води + 0, 5 скл. цукру. У киплячу воду влити розчинений кисіль, добре перемішати, маса загусне. Зняти з вогню. Гарячий кисіль вилити на тісто, рівномірно розподілити.

Ревінь порізати шматочками 3-4 см. Вмокати у цукор та викладати на кисіль.

Тісто, що залишилося “відщипуємо” невеличкими шматочками та викладаємо зверху на ревінь.

Випікаємо пляцок при температурі 200 град. приблизно 1 годину, поки пляцок підрум”яниться.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)