Інгредієнти:
Тісто | |
---|---|
маргарин | 1 п. |
мука | 4 скл. |
яйця | 4 шт. |
кефір | 4 ст.л. |
порошок до печива | 12 г |
цукор | 1 скл. |
Начинка | |
кисіль | 2 п.по 40 г |
цукор | 0,5 скл. |
вода | 0,5 л + 1 скл. |
ревінь | 6-8 гіл. |
Знову настав сезон румбамбару, а значить у нас на столі знову смачна випічка з румбамбаром! Цього разу я приготувала новий пляцок з ревеню з киселем. Дуже смачний та оригінальний! Рецепт пляцка від сусідки. М”якенький, соковитий, з кислинкою, не приторний. Начинка з киселю додає ароматності та соковитисті пляцку, добре його пропитує, а також гарно виглядає в розрізі (дивіться фото пляцка). Дуже цікавий рецепт – тепер буду пекти такий пляцок з румбамбару завжди.
Як приготувати
Тісто. 1 п. маргарину, 4 скл. муки, 1 п. порошку до печива, 4 яйця, 4 ст. л. кефіру, 1 скл. цукру. Маргарин посікти з мукою, додати всі інші інгредієнти, замісити м”яке тісто. 2/3ч. тіста розкачати, викласти у змащену форму, зробити високі “бортики”. Решту тіста сховати у холодильник.
Начинка. Зварити густий кисіль. Я використовувала польський кисіль у пакетах. У 1 скл. холодної води розчинити 2 п. киселю. Окремо закип”ятити 0,5 л води + 0, 5 скл. цукру. У киплячу воду влити розчинений кисіль, добре перемішати, маса загусне. Зняти з вогню. Гарячий кисіль вилити на тісто, рівномірно розподілити.
Ревінь порізати шматочками 3-4 см. Вмокати у цукор та викладати на кисіль.
Тісто, що залишилося “відщипуємо” невеличкими шматочками та викладаємо зверху на ревінь.
Випікаємо пляцок при температурі 200 град. приблизно 1 годину, поки пляцок підрум”яниться.
Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!