Пляцок з "Пташиним молоком"
пляцок з пташиним молоком
Інгредієнти:

Тісто: 3 скл. муки, 1,5 скл. цукру, 9 ст. л. какао, 2 ч. л. соди ( не гашеної), 3 ч. л. порошку до печива, 3 яйця, 1,5 скл. молока, 0,75 скл. олії, 1,5 скл. крутого кип»ятка.

Крем. 400 г масла вершкового, 300 г згущенки сирої, 3 ч. л. кави розчинної, 1 ст. л.  коньяку або горілки, 900 г цукерок «Пташине молоко»

Пляцок з «Пташиним молоком»

 

Скуштувала його в гостях. Цей пляцок дуже смачний. А також оригінальний і гарний. Ідея додати до пляцка цукерки «Пташине молоко», мені сподобалась. Вони додають ніжності і прикрашають. Дуже приємний смак має кавовий крем із сирою згущенкою. Але я, як завжди, вирішила додати свої корективи.))) В моєму варіанті пляцка з «Пташиним молоком» трошки інші коржі. М»які, насичено-шоколадні із заварного тіста. Швидкі та прості у приготуванні. Я використовую цей рецепт шоколадних коржів досить часто у поєднанні з найрізноманітнішими кремами. Все інше, у цьому пляцку, за рецептом, яким поділилась сусідка.

 

 

Тісто:

Змішати муку, цукор, какао, соду та порошок до печива. Окремо збити яйця, додати до них молоко та олію, змішати. Додати рідку суміш у суху і перемішати. Влити 1,5 скл. крутого кип»ятка. Все швиденько перемішати. Тісто вийде дуже рідке. Не хвилютесь, таким воно і має бути. Поділити на дві частини. Вилити у форму, постелену пергаментним папером. Випікати при темп. 180-200 С 30-40 хв.

Крем.

Масло збити. Додавати по 1 ст. л. згущенки, продовжуючи збивати. Змішати каву і горілку. Додати до крему, збити.

Збираємо пляцок : шоколадний корж – крем – цукерки «Пташине молоко»( викладаємо щільно один біля одного) . Для форми 37*25 см  я використала 56 шт. Другий корж змащуємо кремом та кладемо на цукерки стороною із кремом. Трошки притискаємо. Ставимо на кілька годин у холод. Заливаємо помадкою. Пляцок виходить великий. Всім вистачить))) Смачного!

пляцок з пташиним молоком
кавовий крем
кавовий крем
пляцок з пташиним молоком
пляцок з фото
шоколадна помадка
пляцок рецепт з фото

2 Грудня, 2014  16:13
Переглядів: 28053
Рейтинг: 113 / 474 ( Добре )

Схожі рецепти

Останні коментарі : 10

Автор: Svitlanova | 21 Січень, 2017  14:07


Скажіть,будь-ласка,9 ст.л.какао це не забагато? І якоі фірми какао використовували,хто пік? Якщо брати якісне кааао,думаю 9 ложок буде гірчити. Хотіла ще уточнити скільки кип'ятку брати,в описі стакан,вище 1,5 стакани? Чим замінити порошок до печива? І чи не краще соду погасити? Дякую!
Автор: Olenka | 21 Січень, 2017  17:31

Дата реєстрації
30 Січень, 2015

Печу я. А в однієї моєї подруги - це фірмовий рецепт. Какао, в основному даю ТМ "Україна", або "Коммунарка" 99,9%, або польське . Точно не забагато. НЕ гірчить. Кип"ятку -справді 1,5 скл. Порошок до печива - це розпушувач тіста. В кожному супермаркеті чи на ринку є. Соду гасити не треба. Я колись спробувала, то пляцок погано підріс через це. Хоча запах соди справді відчутний, але бісквіт настільки добрий, що перекриває цей "мінус".Рецепт перевірений багатьма - обов"язково спробуйте. Файний пляцок! Тісто універсальне, економне, можна поєднувати з різними кремами.
Автор: Svitlanova | 21 Січень, 2017  22:06


Щиро дякую за пораду! Розпушувач люблю використовувати др.Оеткер,а порошок для печива іноді роблю сама змішую соду,кукур.крохмаль та лимонну кислоту,думаю сюди підійде в тісто) ,ще порадьте,будь- ласка,тісто краще ділити на дві частини і пекти два коржі? Поки печеться один корж,тісто на другий не осяде? Чи можна спекти один і розрізати на дві частини? Буду вдячна за відповідь!!!!
Автор: Olenka | 25 Січень, 2017  07:51

Дата реєстрації
30 Січень, 2015

Можна і два пекти - тісто - не осяде. Інколи печу одразу на дві порції, то тіста стільки, що не влазить у форму))) Приходиться ділити.  Мені зручніше і  швидше пекти 1 корж і розрізати.
Автор: Лола | 15 Квітня, 2017  13:15


Робила пляцок та коржі не підросли зовсім і вийшли як гума( 
Сторінка 2 із 2«««12

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Десять мінус три буде, прописом?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 62
Ботів: 1
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO