Пляцок з маком “Вишневий аромат”

Інгредієнти:

Маковий корж
мак 300 г
яйця 5 шт.
масло 150 г
цукор 1 скл.
борошно 4 ст.л.
розпушувач 2 ч.л.
панірувальні сухарі 2 ст.л.
горіхи грецькі 150 г
Коржі з какао
жовтки 8 шт.
маргарин 250 г
цукор 1 скл.
борошно 1,5 скл.
порошок до печива  12 г
какао 2 ст.л.
кефір 4 ст.л.
Кокосова начинка
білки 8 шт.
цукор 1 скл.
ванільний цукор 1  п.
кокосова стружка 200 г
вишні у власному соку 2 скл.
Крем
згущенка 250 г
масло 400 г
какао  3 ст.л.
горілка 1 ст.л.
Помадка
шоколад 100 г
молоко 2 ст.л.

Ось і почався у мене період різдвяної випічки. А це означає, що пляцки будуть особливі: святкові, вишукані і смачні. Так, як і  пляцок з маком “Вишневий аромат”, який є улюбленим весільним пляцком багатьох господинь. Тут вологий маковий корж чудово поєднується з кокосовою начинкою з вишнями, пісочними шоколадними коржами та кремом зі згущенкою. Смакота! Справжній рай для солодкоїжок! А який же гарний він в розрізі!  Такий пляцок стане чудовою прикрасою святкового столу. Крім того, пляцок “Вишневий аромат” виходить високий і великий, вистачить для всіх!) Хоч набір продуктів досить дорогий, але вага цього пляцка приблизно 4 – 5 кг! Варто постаратись!)

Як приготувати

Маковий корж. Мак змолоти кавомолкою та запарити. Додати жовтки, м”яке масло та перемішати. Білки збити з 1 скл. цукру в густу піну. Додати до маку, перемішати. Додати 1 скл. горіхів,  2 ст.л. панірувальних сухарів, 4 ст.л. борошна + 2 ч.л. розпушувача. Все переішати. Викласти у застелену форму. Випікати при темп. 200 град. 40 хв.

Коржі з какао. М”який маргарин збити з цукром. По одному додати 8 жовтків, збиваючи. Додати 2 скл. борошна + 12 г(1 п.) порошку до печива, какао, кефір та замісити тісто.  

Кокосова начинка. 8 білків збити з 1 скл. цукру + 1 п. ванільного цукру до густої піни. Додати 200 г кокосової стружки, перемішати.

У застелену форму викладаємо 1/2 коричневого тіста. На тісто виклааємо 1 скл. вишень у власному соку та 1/2 кокосової начинки. Випікаємо при 190 град. 50 хв.

Спекти таких 2 коржі.

Крем. Згущенку, м”яке масло, какао, 1 ст.л. горілки збити до однорідності. 

Збираємо пляцок: Корж з какао (білками вверх) – крем – маковий корж – крем – корж з какао (білками вниз).

Глазур: 100 г шоколаду + 2 ст.л. молока розтопити.

Змастити пляцок шоколадною глазур”ю, залишити пропитатись на 12 год.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)