Пляцок з маком "Соски Венери"
пляцок з маком "Соски Венери"
Інгредієнти:
 Тісто
яйця8 шт.
вода8 ст.л.
амоній1 ч.л.
цукор1 скл.
мука8 ст.л.
мак1 скл.
Крем
згущенка500 г
масло400 г
кава1 ч.л.
горілка4 ст.л.
горіхи150 г
Додатково
еклери500 г
шоколад100 г

Отже, знову новий пляцок! І знову дивна назва. В інтернеті зустрічала подібні назви польських пляцків: "цицьки маруськи", "жіночі цицьки", "соски марушки"....))))Але, як не крути, цьому пляцку така назва підходить))) Тому, як кажуть, що із пісні слів не викинеш, а з рецепта пляцка - тим паче))) Сам пляцок "Соски Венери" божественно смачний!!!! Тут і згущене молоко, і горіхи, і багато маку. Зверху це все доповнюють ніжні еклери з маскарпоне та шоколад. В цоьму новому пляцку є все, що я люблю. А приготувати таку смакоту дуже швидко та просто. Саме те, що треба  багатьом господиням  в рецептах пляцків на свята: і смачно, і швидко!

 

Як приготувати

Маковий корж. 8 яєць, 8 ст.л. води, 1 ч.л. амонію, 1 скл цукру, 8 ст.л. муки, 1 скл. маку.

Мак змолоти, запарити. Білки збити з цукром до білого. Окремо збити жовтки з водою, додати до білків, перемішати міксером. додати амоній, розчинений у 1 ст. л. молока чи сметани. Влити жовтки до білків, збити. Додати муку, перемішати на низьких обертах міксера. Додати мак, перемішати. Вилити тісто у застелену пергаментом форму. Випікати при температурі 200 град. 1 год.  Я робила у вигляді торта, на пів порції і випікала у мультиварці. Також вийшло добре. 

Коли готовий маковий корж охолоне, розрізаємо його горизонтально ( відрізаємо верх) і розкришуємо. Нижню частину коржа залишаємо. 

Крем зі згущенкою. 500 г згущеного молока кімнатної температури збити з 400 г м"якого масла. Окремо розчинити 1 ч.л. розчинної кави у 4 ст.л. горілки. Влити до крему, збити все до однорідності. Тепер перемішуємо наші крихти від коржа із кремом та 150 г підсмажених горіхів. Викладаємо цю масу на корж, розподіляємо рівномірно. 

На крем викладаємо еклери з маскарпоне. Можна замінити зефіром, але з еклерами смачніше. 

Зверху поливаємо пляцок  розтопленим шоколадом.

Смачного! Та Веселого Різдва!

Торт з еклерами
пляцок з маком
нові пляцки
польські пляцки

Пошук за інгредієнтами
29 Листопада, 2016  23:05
Переглядів: 3842
Рейтинг: 94 / 444 ( Відмінно )

Схожі рецепти

5 Березня, 2017
Пляцок "Метеорит"

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Природний супутник землі?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 33
Ботів: 17
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO