Пляцок з маком "Реверанс"
пляцок реверанс
Інгредієнти:

ІНГРЕДІЄНТИ (форма 25*35 см)

МАКОВИЙ КОРЖ (на 1 шт.):

яйця - 3 шт.

мак - 100 г

масло -100 г

цукор - 100 г

сухарі панірувальні - 30 г

борошно - 30 г

розпушувач - 1 ч.л.

ПРОШАРОК ЗІ ЗГУЩЕНКОЮ:

арахіс - 300 г

печиво"До кави" - 300 г

зущенка варена - 500 г

масло - 300 г

кава - 1 ч.л.

горілка - 1 ст.л.

КОКОСОВИЙ КРЕМ:

молоко - 300 мл

цукор - 70 г

манка - 30 г

масло - 200 г

кокос - 100 г

ваніль - 1 п 16 г

Для любителів смачних пляцків пропоную приготувати пляцок з маком "Реверанс". Цікаве поєднання пісочних макових коржів, насиченого смаку згущенки і горіхів та ніжного кокосового крему на манній крупі. Хоч складників не мало, але результат того вартий! Дуже смачно! І приготувати зовсім не складно!

 

Як приготувати

Маковий корж: Мак потрібно змолоти і запарити. Додаємо до запареного охолодженого маку жовтки та перемішуємо. Додаємо розтоплене масло та знову перемішуємо. Додаємо панірувальні сухарі та залишаємо цю масу на 10 хв. Тим часом, білки збиваємо в піну, додаємо цукор і збиваємо до стійкої пишної маси.  Знову вертаємося до макової маси. Бачимо, що за 10 хв маса стала густішою, додаємо туди борошно і розпушувач.  З'єднуємо білки і макову масу, акуратно перемішуючи. Готове тісто викладаємо у форму з пергаментом. Випікаємо при 180 градусах приблизно 30 хв. Потрібно спекти таких 2 коржі.

Кокосовий крем У каструлю наливаємо молоко, додаємо цукор і ванільний цукор. Ставимо все, щоб закипіло. У кипляче молоко насипаємо манку. Варимо 2-3 хв, весь час помішуючи. Тоді додаємо кокосову стружку,перемішуємо, знімаємо з вогню. Накриваємо плівкою впритул та залишаємо охолоджуватися

Прошарок зі згущенкою: Печиво "До кави" потрібно поламати на досить великі шматочки. М"яке масло збиваємо зі згущенкою до однорідності, наприкінці додаємо каву розчинену у горілці Додати сюди посмажений, трохи подрібнений арахіс,печиво і все перемішати.

Складаємо пляцок:маковий корж + шар зі згущенкою (втрамбувати злегка ложкою) + кокосовий крем + корж + шоколадна глазур Дати настоятися в холодильнику мінімально 6 год.

пляцок  з маком
пляцок з горіхами

Пошук за інгредієнтами
22 Лютий, 2020  10:26
Переглядів: 4655
Рейтинг: 24 / 115 ( Відмінно )

Схожі рецепти

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Два плюс три буде, прописом?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 5
Рейтинг 2
Рейтинг 1
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 21
Ботів: 1
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO