Пляцок з маком "Чорна хмара"
пляцок з маком
Інгредієнти:
 Мак
мак400 г
цукор0,5 скл.
яйця2 шт.
манка2 ст.л.
крохмаль2 ст.л.
Бісквіт
яйця8 шт.
цукор1,5 скл.
олія1/3 скл.
порошок до печива1 п.
мука8 ст.л.
какао2 ст.л.
Крем
грецькі горіхи1 скл.
молоко1 скл.
масло250 г
цукор-пудра1 скл.

Недавно дізналась новий рецепт пляцка з маком. Поділилась ним моя сестра, яка також любить нові рецепти пляцків. Маківник я приготувала на Паску. Всім гостям сподобався, особливо тим, хто любить пляцки з маком. Насправді дуже хороший рецепт маківника. Пляцок виходить високой, пухкий, м"якенький, добре відчувається мак, дуже смачно. І на вигляд він мені сподобався - гарний! Готувати такий пляцок не складно, тому спробуйте обов"язково!

Як приготувати

Мак. 400 г маку перемолоти в кавомолці, запарити, остудити. Додати 2 яйця, 1/2 скл. цукру, 2 ст.л. манки, 2 ст.л. крохмалю. Перемішати. Викласти 1/2 частину макової маси у форму, застелену пергаментом.

Бісквіт. 8 білків збити, поступово додати 1,5 скл. цукру, збивати. Додати жовтки, збити. Додати 1/3 скл. олії, 8 ст.л. з "чубком" муки, 1 п. порошку до печива. Добре все перемішати. Відділити половину тіста, додати до неї 2 ст.л. какао, перемішати. Столовою ложкою викласти половину світлого тіста на мак, потім половину темного, чергуючи в шахматному порядку, як на фото. Випікати маківник при температурі 190 град 40- 50 хв, поки тісто підрум"яниться. Так само обимо другий корж - викладаємо решту маку, біле та темне тісто.

Крем. 1 скл. грецьких горіхів змолоти через м"ясорубку, або у блендері. Залити 1 скл. гарячого молока, накрити кришкою, остудити. Збити з 250 г масла + 1 скл. цукру-пудри.

Перекладаємо пляцок маковою частиною до середини.

Смачного!

пляцки рецепти з фото
маківник

Пошук за інгредієнтами
22 Травня, 2016  19:13
Переглядів: 64727
Рейтинг: 125 / 521 ( Добре )

Схожі рецепти

19 Квітня, 2017
Сирник з халвою
5 Березня, 2017
Пляцок "Метеорит"

Останні коментарі : 2

Автор: Галка | 15 Грудня, 2016  13:56


Вибачте, а який розмір бритванки?

Автор: Olenka | 23 Грудня, 2016  13:50

Дата реєстрації
30 Січень, 2015

Бритаванка все та ж)))) 25*35. Все забуваю писати розмір, бо для пляцків використовую завжди одну і ту ж форму.

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Кількість пір року (сезонів), прописом?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 17
Ботів: 1
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO