Пляцок з курагою
пляцок з курагою
Інгредієнти:
Тісто
маргарин1 п.
цукор1 скл.
жовтки8 шт.
мука300 г
розпушувач0,5 п.
Корж з курагою
курага200 г
білків1/3 ч. з 8шт.
цукор150 г
Корж з маком
мак1 скл.
яйце1 шт.
порошок до печива0,5 п.
білки1/3 ч. з 8 шт.
цукор150 г
 Корж з горіхами
грецькі горіхи1 скл.
молоко1 скл.
білки1/3 ч. з 8шт.
цукор150 г
Крем
згущенка сира1 б.
масло вершкове200 г

Зізнаюсь відразу - на фото не мій пляцок. Його спекла моя свекруха, яка робить смачні пляцки. І пляцок з курагою у неї вдається, мабуть, найкраще. Скільки разів я його пекла - так смачно не получається. )) Все тут добре: і пісочні коржі, і безе, і крем. А великі шматки кураги вносять свій особливий присмак. Цим рецептом пляцка з курагою я вирішила поділитись з Вами.

Як приготувати

Тісто. М'який маргарин розтерти з цукром.По одному додати 8 жовтків.(Білки окремо поділити на 3 частини) Додати муку + порошок до печива. Замісити тісто. Поділити на 3 частини.

Корж з курагою. 200 г кураги залити кип'ятком, залишити на 1 год. Воду відцідити. Кожну курагу розділити на половинки. 1/3 частину білків збити, додати 150 г цукру, ще збити. Братванку застелити пергаментом. Викласти 1 ч. тіста. На тісто - курагу. Залити збитими білками. Пекти на маленькому вогні, поки білки не підсушаться, приблизно 1 год.

Корж з маком. 1 скл. меленого маку запарити.(як запарити мак рецепт). Додати 1 яйце + 0,5 п. порошку до печива.Перемішати. 1/3 частину білків збити, додати 150 г цукру, ще збити. Додати збиті білки до маку, легенько перемішати. Викласти 2 частину тіста на застелену братванку, на тісто викласти макову масу. Пекти при температурі 180 град 50 хв.

Корж з горіхами. 1 скл. грецьких горіхів помолоти. Запарити 1 скл. гарячого молока. Накрити кришкою. залишити охолонути. 3 частину тіста викласти в застелену форму. На тісто викласти горіхову масу. На горіхи- 1/3ч. білків, збиту з 150 г цукру. Пекти на маленькому вогні, поки білки підсушаться, близько 1 години.

Крем. 1 б. згущеного молока відварити. Збити з 200 г вершкового масла. 

Збираємо пляцок.

Корж з маком - 1/2 крему - корж з курагою(безе до верху) - 1/2 крему - корж з горіхами(безе до верху).

Дати пропитатись кілька годин.

Смачного!

23 Січень, 2015  07:45
Переглядів: 21630
Рейтинг: 111 / 467 ( Добре )

Схожі рецепти

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Кількість пір року (сезонів), прописом?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 41
Ботів: 2
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO