Пляцок з клубнікою
пляцок з клубнікою
Інгредієнти:
Бісквіт з маком
яйця8 шт.
цукор1 скл.
мука8 ст.л.
порошок до печива2 ч.л..
олія2 ст.л.
мак3 ст.л.
Бісквіт з какао
яйця4 шт.
цукор4 ст.л.
мука2 ст.л.
какао2 ст.л.
Полуничний шар
клубніка500 г
полуничне желе2 п.
вода1 скл.
цукор0,5 скл.
Крем
сметана 800 г
цукор1 скл.
ванільний цукор12 г
загущувач сметани2 п.
гарячий шоколад4 ст.л.

Я дуже люблю поєднання клубніки з ніжним, м'якеньким бісквітом. Так і в цьому пляцку - соковитий полуничний прошарок добре підходить до макового бісквіту. Простий сметанний крем з какао, який добре пропитує коржі, додає пляцку з клубнікою ніжності та апетитності. Це хороший рецепт на літо, але пляцок з клубнікою можна приготувати і зимою, якщо є заморожена полуниця. 

Як приготувати

Маковий бісквіт.

8 яєць, 1 скл. цукру, 2 ст.л. олії, 8 ст.л. муки, 2 ч.л. порошку до печива, 3 ст.л. маку.

Білки відділити від жовтків, збити в стійку піну. Додати цукор, збивати ще 10 хв. Додати жовтки, збити. Додати олію, муку, порошок до печива - збити. Додати сухий не мелений мак, перемішати. Влити у форму, застелену пергаментом. Випікати при температурі 180-190 гард. 40  - 50 хв, поки тісто підрум"яниться. Вийняти з форми. Остудити, розрізати горизонтально на 2 частини.

Бісквіт з какао.

4 яйця, 4 ст.л. цукру, 2 ст.л. муки, 2 ст.л. какао.

Білки відділити від жовтків, збити в стійку піну. Додати цукор, збивати ще 10 хв. Додати жовтки, збити. Додати муку, порошок до печива, какао - збити. Влити у застелену форму. Пекти при темп. 180 град. 40-50 хв.

Клубнічний прошарок.

500 г клубніки, 2 п. полуничного желе, 1 скл. води, 0,5 скл. цукру. Клубніку почистити, додати цукор, залити водою. Кип"ятити 3 хв. Зняти з вогню, змолоти все блендером, щоб утворилось пюре. До гарячої полуничної маси всипати 2 п. клубнічного желе, добре перемішати. Залишити охолонути до напівзагуслого стану, викласти на бісквіт, покласти в холодильник до повного охолодження.

Крем.

800 г сметани, 1 скл. цукру, 1 п. ванільного цукру, 2 п. загущувача до сметани, 4 ст. л. гарячого шоколаду в пакеті

Сметану збити з цукром, поки цукор розчиниться. Додати ванільний цукор, збити, загущувач-ще трохи збити. Вкінці додати сухий гарячий шоколад ( в порошку), збити до однорідності.

Збираємо пляцок. Маковий бісквіт - полуничний прошарок - крем - коричневий бісквіт - крем - маковий бісквіт - помадка3

пляцок з клубнікою
пляцки рецепти

Пошук за інгредієнтами
мука, клубнка,
1 Червня, 2015  14:55
Переглядів: 10122
Рейтинг: 111 / 473 ( Добре )

Схожі рецепти

5 Березня, 2017
Пляцок "Метеорит"

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Два плюс три буде, прописом?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 48
Ботів: 0
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO