Пляцок з кавою "Лілія"
пляцок лілія
Інгредієнти:
 Бісквіт з кавою
яйця10 шт.
цукор300 г
мука1 скл.
розпушувач2 ч.л.
куркума1 ч.л.
крохмаль3 ст.л.
кава мелена3 ст.л.
Коричневий бісквіт
яйця5 шт.
цукор5 ст.л.
розпушувач1 ч.л.
какао3 ст.л.
мука2 ст.л.
Кавовий крем
молоко750 мл
ванільний пудинг2 уп.
цукор150 г
кава розчинна2 ч.л.
горілка2 ст.л.
масло300 г

Рецепт пляцка "Лілія" вже давно " гуляє" по Західній Україні. Він перевірений та звичний для багатьох господинь. Часто це один з різноманітних весільних пляцків на Галичині. Ось і я вирішила спекти цей пляцок на Великодні свята. Рецептом та секретами приготування поділилась колега по роботі. Дуже мені сподобався такий кавовий пляцок. І високий, і смачний, і гарний!

Як приготувати

Форма 25*35 см

Бісквіт з кавою. Білки відділити від жовтків. Білки збити в піну додати цукор, збити. Поділити збиті білки на 2 частини. Одну частину додати до жовтків, збити все разом. Додати борошно, порошок до печива та куркуму, замісити тісто міксером.

До другої частини білків додати крохмаль і порошок до печива, збити.

У застелену форму викласти жовте тісто. З допомогою сита, щедро посипати кавою. Тоді викласти білкову масу. Випікати при температурі 180 град 50-60 хв. Вийняти з форми, остудити. Розрізати горизонтально на дві частини. Таким чином, вийде білий корж з кавою та жовтий корж.

Коричневий бісквіт. 5 білків збити, додати цукор, збити, додати жовтки, збити. Додати муку, какао і розпушувач. Замісити тісто міксером. Випікати при температурі 180 град приблизно 40-50 хв.

Заварний крем з кавою. З 750 мл молока + 150 г цукру + 2 уп. ванільного пудингу зварити пудинг, як вказано на упаковці. остудити. Збити з м"яким маслом. Вкінці додати 2 ч.л. кави, розиненої у горілці, збити до однорідності.

Збираємо пляцок. Жовтий корж - 1/2 ч. крему - коричневий корж - 1/2 ч. крему - білий корж з кавою кладемо білками вниз. Зверху пляцок полити шоколадною помадкою: 100 г шоколаду + 2 ст.л. молока.

Смачного!

пляцок
весільні пляцки

 

Пошук за інгредієнтами
15 Квітня, 2018  00:04
Переглядів: 5485
Рейтинг: 113 / 565 ( Відмінно )

Схожі рецепти

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Кількість пір року (сезонів), прописом?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 5
Рейтинг 2
Рейтинг 1
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 56
Ботів: 1
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO