Пляцок з яблуками «Іванка»
Пляцок з яблуками «Іванка»
Інгредієнти:
Для тіста
маргарин1 п.
мука4 скл
сметана1 скл.
яйця4 шт
цукор1 скл
порошок до печива1 п.
Для макової начинки
мак1 скл
яйця1 шт.
цукор3 ст.л
крохмаль1 ст.л.
Для яблучної начинки
яблука1 кг
желе червоне1 п
манка2 ст.л.
Для заварного крему
пудинг сметанковий1 п
молоко0,5 л.
цукор0,5 скл
масло200 г
лимонна цедра1 ч.л
горіхи0,5 скл

Пляцок з яблуками «Іванка». Покроковий рецепт з фото

Шляхом експериментів сьогодні зробила новий рецепт пляцка з яблуками та маком. Здається, все вдалося. Принаймні моїм рідним дуже сподобався. Пляцок виглядає яскраво, виходить великий, високий та смачний. Мак добре поєднаний з яблуками, заварним кремом на пудингу та пісочними коржами. Рецепт не дорогий та не складний, тому варто спробувати. Назвала пляцок «Іванка», бо він простий, гарний, яскравий та веселий, як ті Іваннки, яких я знаю)))Такі асоціації)))

Як приготувати

Тісто. Маргарин посікти з мукою та порошком до печива. Додати цукор, яйця, сметану (густий  кефір чи йогурт). Замісити тісто. Поставити у холодильник хоча б на 1 год (краще на 2-3 год). Розділити на 4 частини.

Макова начинка. Мак змолоти на кавомолці. Запарити. Охолодити, додати яйце, цукор та крохмаль. Перемішати.

¼ тіста викласти у форму, на тісто викласти макову начинку, накрити іншою частиною тіста, як на фото. Проколоти виделкою, щоб не віддувалось. Випікати при температурі 200 град 40 хв.

Яблучна начинка. Яблука почистити, порізати кубиками.

Викладаємо частину тіста, посипаємо манкою, щоб сік від яблук не витікав під час випікання. Викладаємо яблука. Посипаємо сухою галяреткою ( желе) бажано червоного кольору. В мене полунична. Якщо у вас кислі яблука, то можна додатково посипати зверху ще цукром. Накриваємо яблука тістом, проколюємо виделкою. Випікаємо так само, як корж з маком

Заварний крем на пудингу. Варимо пудинг, згідно рецепту на упаковці. Від 0,5 л молока відлити 0,5 скл. Вміст пакету висипати у скл з молоком. Добре пермішати. Решту молока влити в антипригарну каструлю, додати цукор. Довести до кипіння. Коли закипить, тонкою струйкою влити молоко з пудингом, помішучи до запустіння. Охолодити.

Масло збити, поступово додаючи готовий охолоджений пудинг. Вкінці додати цедру лимона. Крем готовий.

Збираємо пляцок: корж з маковою начинкою – 2/3 крему – корж з яблучною начинкою – 1/3 крему . Зверху обов’язково посипати грецькими горіхами. Поставити пропитатись мін. 12 год.

Все, пляцок з яблуками і маком «Іванка» - готовий! Смачного!

пісочне тісто
макова начинка до пляцка
новий пляцок з яблук
пляцок з яблуками і маком
Пляцок з яблуками і маком фото

14 Грудня, 2014  08:09
Переглядів: 55993
Рейтинг: 123 / 476 ( Добре )

Схожі рецепти

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Десять мінус три буде, прописом?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 56
Ботів: 1
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO