Пляцок з яблуками “Пані Дульська”

Інгредієнти:

Макові коржі
мука 1 скл.
порошок до печива 2 ч.л.
маргарин 150 г
яйця 8 шт.
мед 100 г
цукор 150 г
ізюм 50 г
мак 150 г
какао 1 ст.л.
ваніль 1 уп.
Горіховий корж
горіхи грецькі 1 скл.
яйця 5 шт.
цукор 2/3 скл.
панірувальні сухарі 3 ст.л.
мука 3 ст.л.
порошок до печива 1 ч.л.
Крем
пудинг шоколадний 1 уп.
молоко 450 мл
масло 200 г
цукор 150 г
Яблучна начинка
яблука 8-9 шт.
апельсинова цедра  з 1 шт.
цукор 3 ст.л.
апельсинове желе 1 уп.

У мене знову новий пляцок!!!))І дуже смачний. Це польський пляцок з оригінальною назвою “Пані Дульська”. Це пляцок з яблуками, маком, горіхами, медом. Пухкі ароматні коржі та чудовий шоколадно-заварний крем роблять цей пляцок дуже ніжним та м”якеньким. А яблучна начинка з апельсином вносить свою кислинку, тому він зовсім не нудний. Дуже вдалий рецепт пляцка та гарне поєднання всіх компонентів! У мене він вийшов з першого разу і вже став моїм “фірмовим”. Пляцок з яблуками та маком кольоровий, високий і гарний. Такий пляцок підійде на будь-яку гостину, навіть як весільний пляцок!

Як приготувати

Маковий корж.

1 скл. муки + 2 ч.л. порошку до печива, 150 г маргарину, 8 яєць, 100 г  меду, 150 г цукру, 50 г  ізюму, 150 г маку, 1 ст.л. какао, ваніль.

М”який маргарин збити з цукром. По одному додати жовтки, збиваючи. Додати муку, какао, мед, ваніль, мак, ізюм. Перемішати. Збити більки, додати до тіста, обережно вимішати. Вилити у форму, пекти 40-50 хв при температурі 180-200 град. Вийняти з форми, остудити, розрізати вжздовж на дві частини

Горіховий корж

1 скл.горіхів,  5 яєць, 3 ст.л. панірувальних сухарів, 3 ст.л.  борошна, 2/3 склянки цукру, 1 ч.л. порошку для випічки

Жовтки збити  з цукром. Окремо збити білки в стійку піну. В окремій ємності змішати горіхи, сухарі, борошно та порошок до печива. Додати цю суміш до збитих жовтків. Перемішати та додати білки. Ще раз обережно все перемішати. Викласти у форму, застелену пергаментом. Випікати при темп. 180 град 40 хв.

Шоколадиний пудинговий крем.

1 шоколадний пудинг, 450 мл молока, 200 г масла, 150 г цукру.

Приготувати пудинг, як вакзано на упаковці, додавши 150 г цукру. Остудити. Збивати, по ложці додаючи м”яке масло, доки не утвориться густа пишна маса.

Яблучна маса:

8-9 яблук, шкірка з 1 апельсину, 3 ст.л. цукру, апельсинове желе

Яблука обібрати, потерти на грубій терці. Додати цукор татушити на слабкому вогні, прикривши кришкою, приблизно 30 хв. Вкінці додати цедру апельсина та сухе апельсинове желе, перемішати і тушити все разом ще 2-3 хв.

Збираємо пляцок.

Горіховий корж змащуємо теплою яблучною начинкою. На яблучну начинку викладаємо 1 маковий корж. Другий маковий корж змащуємо 2/3 крему та викладаємо на нього горіховий корж разом з яблучною начинкою і іншим маковим коржем. Зверху змащуємо пляцок рештою крему, посипаємо подрібненими горіхами. Залишаємо застигнути у холодильнику, мін на 2 год.

0/5 (0 Reviews)