Пляцок з халвою
пляцок з халвою
Інгредієнти:

Інгредієнти (форма 25*35 см)

Зелені коржі:

яйця - 8 шт

цукор - 200 г

борошно - 200 г

халва - 500 г

сода - 2 ч.л.

оцет - 1 ст.л

Жовтий корж:

яйця - 4 шт.

цукор - 100 г

ванільний цукор - 1 п.(16г)

борошно - 100 г

куркума - 0,5 ч.л.

розпушувач - 1 ч.л.

Горіховий крем:

арахіс - 200 г

цукор - 100 г

молоко - 150 мл

халва - 200 г

масло - 500 г

Пляцок з халвою не тільки гарний та яскравий, але й неймовірно смачний! М"якенький, чудово просочений, з насиченим халвовим ароматом та горіховим смаком!!! 

Думаєте, що тут барвники чи це фотошоп??? Зовсім ні! Все натурально! Такий цікавий зелений колір дає реакція соди та халви.  

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ!!!! НЕ ПЕРЕСУШІТЬ!!!! Бо тоді пляцок не буде зелений!!! Тому температуру і час випікання коригуємо відповідно до своєї духовки!!!

Як приготувати

Зелені коржі. Білки збити в піну, додати цукор, збити, щоб цукор розчинився і утворилася густа маса.

Додати жовтки, збити. Додати борошно, ретельно покришену халву, соду, погашену оцтом. Перемішати тісто міксером.

Викласти у застелену форму. Випікати при температурі 180 Град.35-40 хв. УВАГА! Час випікання коригуємо відповідно до особливостей своєї духовки.

Готовий корж вийняти з форми, остудити, загорнути у харчову плівку та покласти до холодильника на кілька годин, бажано на ніч. Тоді вийняти та розрізати на 2 частини та просочити сиропом.

Жовтий корж. Білки збити в піну, додати цукор, збити, щоб цукор розчинився і утворилася густа маса.

Додати жовтки, збити. Додати борошно, куркуму, розпушувач. Перемішати все міксером.

Викласти у застелену форму. Випікати при температурі 180 Град.30-40 хв.

Крем. Арахіс посмажити до золотистого кольору. Подрібнити. Додати цукор, перемішати. Залити 100 мл гарячого молока та накрити кришкою. Залишити, щоб охолонув.

Покришену халву також залити 50 мл гарячого молока та перемішати до однорідної маси. Остудити до кімнатної температури.

М"яке масло збити. Додати масу з халви та арахісу. Збити міксером.

Збираємо пляцок: зелений корж - 1/2 крему -жовтий корж - 1/2 крему - зелений корж. 

Зверху пляцок полити розтопленим шоколадом. Дати настоятись кілька годин.

Сироп просочування для коржів:

0,5 скл кип"яченої води, 1 ч.л. цукру, 1 ч.л. міцного алкоголю(не

обов'язково)

Помадка: 100 г шоколаду + 50 г масла + 2 ст.л. молока

торт з халвою
пляцки рецепти
пляцки на Різдво

Пошук за інгредієнтами
7 Листопада, 2019  19:34
Переглядів: 704
Рейтинг: 3 / 15 ( Відмінно )

Схожі рецепти

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Два плюс три буде, прописом?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 5
Рейтинг 2
Рейтинг 1
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 38
Ботів: 3
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO