Пляцок “Слойка з яблуками”

Інгредієнти:

 Тісто
маргарин 200 г
мука 4 скл.
сметана 1 скл.
яйця 1 шт.
Крем
молоко 1 л
цукор 5 ст.л.
ванільний пудинг 2 п.
масло 300 г
Начинка
яблука 1 кг
малинове желе 1 уп.

Яблучний сезон в самому розпалі, тому, думаю, багатьом господиням стане в нагоді цей рецепт смачного пляцка з яблуками. Дуже він мені подобається! Слойоний пляцок з яблуками дійсно смачний – ніжний, не приторний, м”якенький, з кислинкою…Добре відчуваються яблука. Такий пляцок з яблук можна готувати навіть на святковий стіл, виглядає достойно. І виходить досить економно. Слойоне тісто приготувати дуже просто. Рецепт пляцка”Слойка з яблуками” від бабусі, з моїми сучасними змінами))) Якщо Вам набридли класичні пляцки з яблук на пісочному тісті, тоді цей рецепт пляцка саме для Вас!))

Як приготувати

Розмір форми 25*35см

Слойоне тісто. 200 г маргарину посікти з 4 скл. муки, додати 1 скл. сметани, 1 яйце та замісити густе еластичне тісто. Поділити його на 6 рівних частин та сховати у холодильник на 1 год.

Яблука почистити, порізати тоненькими невеликими скибками.

1 ч. тіста тоненько розкачуємо та викладаємо у форму. Посипаємо 1/3 п. сухої малинової галяретки(желе). Викладаємо 1/3 яблук. Якщо яблука дуже кислі, можна додатково ще посиипати цукром зверху по яблуках. Розкачуємо ще одну частину тіста та накриваємо ним нижню. Заліплюємо по краях, наколюємо виделкою,щоб тісто не піддувалось. Випікаємо при температурі 200 град 30-40хв, поки тісто не підрум”яниться. Не пересушити!

Так само повторюємо ще два рази, в результаті отримаємо 3 коржі з яблуками.

Заварний крем. Можемо готувати будь-який заварний крем на молоці. Я готую свій улюблений  заварний крем на пудингу. Для цього від 1 л  молока відлити 1 склянку. До решти молока додати 5 ст.л.цукру, поставити, щоб скипіло. До 1 скл. молока додати 2 ванільних пудинги, добре перемішати. Коли молоко скипить, тонкою цівкою влити у нього розчинений пудинг, помішувати, доки маса не загусне(1-2хв). Зняти з вогню, остудити, збити з 300 г м”якого масла. Перекладаємо пляцок кремом, зверху та збоку також змащуємо. Даємо пропитатись в холодильнику 12 год.

Смачного !!!

4.5/5 (2 Reviews)