Пляцок "Сиромак з персиками"
сиромак з персиками
Інгредієнти:
Тісто
борошно500 г
розпушувач1 п. (18г)
маргарин250 г
яйця2 шт.
цукор200 г
сметана100 г
какао40 г
Сирна маса
жовтки 6 шт.
цукор200 г
масло 82%100 г
сир1,5 кг
ванільний пудинг2 п. (по 40 г)
куркума0,5 ч.л.
Начинка
білки6 шт.
цукор200 г
крохмаль40 г
мак50 г
кокос50 г
персики консервов.1 б. (800 г)

 

А ось пляцок "Сиромак з персиками", який я спекла за побажаннями багатьох моїх підписників. Скажу твердо: Ви не прогадали! Вийшов розкішний великий та дуже ніжний сирник!!!! Це неймовірне поєднання м"якенького шоколадного тіста, найніжнішої сирної маси, чудової маково-кокосової начинки та ароматних персиків.  Пляцок просто тане в роті і справді гарно виглядає в розрізі. Це один з найкращих рецептів сирників, які мені доводилось готувати. Їдею почерпнула на польському сайті. Рецепт придумала сама, використовуючи свій досвід випікання чисельних сирників, рецепти яких є на моєму Ютуб-каналі.

Як приготувати

Форма 25*35 см. Вага - 4 кг. Висота 8 см

Тісто. Борошно + розпушувач посікти з маргарином до утворення крихти. Додати какао та все перемішати. Додати цукор, сметану, яйця і замісити густе  тісто. Довго місити не потрібно, тільки щоб всі компоненти з"єднались. Тоді поділити тісто на 2 частини. 2/3 покласти у холодильник на 2 год. А 1/3 ч. тіста покласти в морозилку на 2 год.

Сирна маса. Жовтки збити(білки залишити для макової начинки) . Додати цукор, збивати до утворення пишної маси. Додати м"яке масло і збити все разом. Сир змолоти блендером, або пропустити через м"ясорубку. Сир має бути не сухий, кремоподібної консистенції. Тоді  і сирник вийде ніжний. Додати 2 п. ванільного пудингу, 0,5 ч.л. куркуми та ретельно перемішати все міксером. Додати масляно-яєчну суміш до сиру і збити все разом. 

Макова маса. Білки збити в піну. Додати цукор, збити до "стійких піків". Додати крохмаль, сухий мелений мак, кокосову стружку та перемішати все на низьких обертах міксера. 

2/3 ч. тіста виймаємо з холодильника, розкачуємо та викладаємо у застелену форму. Робимо "бортики". Ложкою викладаємо 1/3 сирної маси (див. цей процес у відео). Тоді, поміж сирну, викладаємо 1/2 макової маси.  Знову чергуємо сирну і макову масу, щоб утворився гарний візерунок при розрізі. Обережно розрівнюємо. Викладаємо консервовані персики, порізані великими шматочками. Зверху натираємо 1/3 ч. тіста, яку ми клали до морозилки.

Випікаємо пляцок при температурі 180 град. приблизно 1 годину. Охолоджуємо у формі. 

Зверху я хаотично полила пляцок шоколадом та посипала кокосом.

Смачного!

сирник з персиками
сирник з маком
пляцок сирник

Пошук за інгредієнтами
5 Серпня, 2019  15:21
Переглядів: 4654
Рейтинг: 60 / 300 ( Відмінно )

Схожі рецепти

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Природний супутник землі?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 5
Рейтинг 2
Рейтинг 1
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 30
Ботів: 7
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO