Пляцок сирник з ревенем
сирник з ревеня
Інгредієнти:
Тісто
борошно500 г
розпушувач1 ч.л.
маргарин250 г
яйця1 шт.
цукор220 г
сметана 180 г
какао 20 г
Сирна маса
сир1,5 кг
яйця6 шт.
цукор250 г
ваніль. пудинг2 п.
лимонна цедра1 ч.л.
куркума0,5 ч.л.
Начинка
ревінь1 кг
желе з ківі2 уп.(70 г)
манка20 г

 

Зараз саме сезон для смачних рецептів з ревеня. От і я, надихнувшись травневою зеленню, створила цей пляцок з ревеню. Це смачний, ніжний сирник на основі пісочного тіста з відчутною соковитою начинкою з румбамбару (так у нас називають ревінь) та яскравими кульками з какао. Без зайвої скромності скажу, що сирник з ревенем вийшов дуже смачний! Завдяки желе з ківі, ревінь у пляцку не розварився, а вийшов однорідною м"якою масою гарного зеленого кольору та з легким ароматом ківі. Кульки з какао ввібрали в себе зайву вологість із сиру та вийшли дуже ніжними. Крім того, завдяки кулькам, простий пиріг з ревеню має цікавий та оригінальний вигляд в розрізі. Ще хочу відмітити, що такий рецепт сирника є універсальний для літа! Його можна пекти з будь-якими літніми ягодами чи фруктами, змінюючи лише смак желе.

Як приготувати

Тісто. Борошно + порошок до печива розім"яти з маргарином до крихти. Додати цукор, яйце і сметану. Замісити густе тісто. Поділити його так: 1/2, 1/4 і 1/4. Половину тіста залишити в холодильнику. 1/4 ч. покласти до морозилки. І ще до 1/4 ч. тіста додати какао та замісити туге еластичне тісто. 

Сирна маса. Сир збити блендером, або пропустити через м"ясорубку. Додати до нього цукор, яйця, 2п. ванільного пудингу, лимонну цедру та крукуму. Все добре збити міксером.

Начинка з ревеню. 1 кг ревеню порізати тоненькими пластинками.

1/2 ч тіста з холодильника розкачати та викласти у форму, зробити бортики. Посипати тісто 1 п. желе зі смаком ківі. Далі викласти подрібнений ревінь. Посипати други пакетом желе з ківі. Якщо любите більш солодку начинку, то можна ще додати 2 ст.л. цукру. Потім посипати також манкою щоб ввібрався сік із румбамбару.

З коричневого тіста сформувати кульки діаметром приблизно 2 см. Та викласти на ревінь. Далі викладаємо сирну масу так щоб покрити нею кульки. 

Зверху натираємо 1/4 ч. тіста з морозилки. Випікаємо при температурі 180 град. приблизно 1 год.  Остудити у формі!

Пляцок з ревеню готовий! Смачного!

пиріг з ревеня
рецепти з ревеня

Пошук за інгредієнтами
8 Травня, 2019  23:50
Переглядів: 1416
Рейтинг: 105 / 525 ( Відмінно )

Схожі рецепти

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Два плюс три буде, прописом?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 5
Рейтинг 2
Рейтинг 1
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 20
Ботів: 1
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO