Пляцок "Пияк"
пляцок пияк
Інгредієнти:
Маковий корж
білки8 шт.
цукор1 скл.
мука4 ст.л.
порошок до печива1 ч.л.
кокосова стружка100 г
мак100 г
Білий корж
жовтки8 шт.
цукор0,5 скл.
мука6 ст.л.
порошок до печива1 ч.л.
вода8 ст.л.
ванільний цукор1 п.
Шар з крекера
крекер з какао200 г
горілка100 г
Крем
молоко1 л
цукор0,5 скл.
ванільний пудинг1 п.
сметанковий пудинг1 п.
масло250 г

 

Пляцок називається "Пияк", або п"яниця, тому що до його складу входить алкоголь))) Це польський рецепт пляцка. Високий, м"якенький, гарний і дуже сманий. Такі західні пляцки часто печуть на весілля. Маково-кокосовий корж добре поєднується з заварним вершковим кремом та печивом, пропитаним алкоголем . Насправді, алкоголь надає особливий відтінок смаку цьому пляцку. Приготувати його зовсім не складно.

Як приготувати

Форма 25*35 см

Тісто з маком та кокосом. 8 біків збити в піну. Додати 1 скл цукру, ще збити. Додати 4 ст.л. муки, 1 ч.л. порошку до печива, 100 г сухого маку та 100 г кокосової стружки. Все перемішати міксером на низькій швидкості. Вилити у форму, застелену пергаментом. Випікати при температурі 190 град 50-60 хв.

Біле тісто. 8 жовтків + 8 ст.л. води збити. Додати цукор і 1 п. ванільного цукру, збивати, поки не розчиниться. Додати 6 ст. л. муки, 1 ч.л. порошку до печива, перемішати до однорідності. Випікати, так як і маковий корж,  при температурі 190 град 50-60 хв.

Крем. 2 скл. молока+0,5 скл. цукру поставити, щоб закипіло. Розчинити 2 пачки пудинга(ванільний і сметанковий) у 2 скл. молока. Влити цю суміш у кипляче молоко, постійно помішучи. Маса стане густішою. Зняти з вогню, остудити. Готовий пудинг збити з 250 г масла.

Збираємо пляцок: Білий корж - 1/2 крему - маковий корж - 1/2 крему. Вкінці на крем викладаємо щільно один біля одного коричневий крекер, добре змочений у горілці. Дати пропитатись пляцку не менше однієї доби.

Смачного!

пляцки фото

Пошук за інгредієнтами
6 Вересня, 2015  15:13
Переглядів: 29474
Рейтинг: 120 / 486 ( Добре )

Схожі рецепти

19 Квітня, 2017
Сирник з халвою
5 Березня, 2017
Пляцок "Метеорит"

Останні коментарі : 1

Автор: галка | 8 Вересня, 2015  11:53


Печу такий пляцок вже декілька років. Дуже смачний і нескладний. Рекомендую всім.

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Кількість пір року (сезонів), прописом?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 62
Ботів: 1
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO