Пляцок з яблуками "Пані Дульська"
пляцок з яблуками пані дульська
Інгредієнти:
Макові коржі
мука1 скл.
порошок до печива2 ч.л.
маргарин150 г
яйця8 шт.
мед100 г
цукор150 г
ізюм50 г
мак150 г
какао1 ст.л.
ваніль1 уп.
Горіховий корж
горіхи грецькі1 скл.
яйця5 шт.
цукор2/3 скл.
панірувальні сухарі3 ст.л.
мука3 ст.л.
порошок до печива1 ч.л.
Крем
пудинг шоколадний1 уп.
молоко450 мл
масло200 г
цукор150 г
Яблучна начинка
яблука8-9 шт.
апельсинова цедра з 1 шт.
цукор3 ст.л.
апельсинове желе1 уп.

У мене знову новий пляцок!!!))І дуже смачний. Це польський пляцок з оригінальною назвою "Пані Дульська". Це пляцок з яблуками, маком, горіхами, медом. Пухкі ароматні коржі та чудовий шоколадно-заварний крем роблять цей пляцок дуже ніжним та м"якеньким. А яблучна начинка з апельсином вносить свою кислинку, тому він зовсім не нудний. Дуже вдалий рецепт пляцка та гарне поєднання всіх компонентів! У мене він вийшов з першого разу і вже став моїм "фірмовим". Пляцок з яблуками та маком кольоровий, високий і гарний. Такий пляцок підійде на будь-яку гостину, навіть як весільний пляцок!

Як приготувати

Маковий корж

1 скл. муки + 2 ч.л. порошку до печива, 150 г маргарину, 8 яєць, 100 г  меду, 150 г цукру, 50 г  ізюму, 150 г маку, 1 ст.л. какао, ваніль.

М"який маргарин збити з цукром. По одному додати жовтки, збиваючи. Додати муку, какао, мед, ваніль, мак, ізюм. Перемішати. Збити більки, додати до тіста, обережно вимішати. Вилити у форму, пекти 40-50 хв при температурі 180-200 град. Вийняти з форми, остудити, розрізати вжздовж на дві частини

Горіховий корж

1 скл.горіхів,  5 яєць, 3 ст.л. панірувальних сухарів, 3 ст.л.  борошна, 2/3 склянки цукру, 1 ч.л. порошку для випічки

Жовтки збити  з цукром. Окремо збити білки в стійку піну. В окремій ємності змішати горіхи, сухарі, борошно та порошок до печива. Додати цю суміш до збитих жовтків. Перемішати та додати білки. Ще раз обережно все перемішати. Викласти у форму, застелену пергаментом. Випікати при темп. 180 град 40 хв.

Шоколадиний пудинговий крем.

1 шоколадний пудинг, 450 мл молока, 200 г масла, 150 г цукру.

Приготувати пудинг, як вакзано на упаковці, додавши 150 г цукру. Остудити. Збивати, по ложці додаючи м"яке масло, доки не утвориться густа пишна маса.

Яблучна маса:

8-9 яблук, шкірка з 1 апельсину, 3 ст.л. цукру, апельсинове желе

Яблука обібрати, потерти на грубій терці. Додати цукор татушити на слабкому вогні, прикривши кришкою, приблизно 30 хв. Вкінці додати цедру апельсина та сухе апельсинове желе, перемішати і тушити все разом ще 2-3 хв.

Збираємо пляцок.

Горіховий корж змащуємо теплою яблучною начинкою. На яблучну начинку викладаємо 1 маковий корж. Другий маковий корж змащуємо 2/3 крему та викладаємо на нього горіховий корж разом з яблучною начинкою і іншим маковим коржем. Зверху змащуємо пляцок рештою крему, посипаємо подрібненими горіхами. Залишаємо застигнути у холодильнику, мін на 2 год.

пляцки рецепти
пляцок з яблуками
пляцки лілії цвіт

Пошук за інгредієнтами
6 Вересня, 2017  18:55
Переглядів: 3001
Рейтинг: 32 / 157 ( Відмінно )

Схожі рецепти

19 Квітня, 2017
Сирник з халвою
5 Березня, 2017
Пляцок "Метеорит"

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Кількість пір року (сезонів), прописом?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 34
Ботів: 1
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO