Тісто | |
---|---|
маргарин | 1 п. |
цукор | 1 скл. |
яйця | 3 шт. |
сметана | 4 ст.л. |
мука | 2,5 скл. |
цедра з 1 апельсину | |
Крем з киселем | |
сметана | 400 г |
цукор | 1 скл. |
кисіль | 1 п. |
згущувач до сметани | 2 п. |
Лимонна начинка | |
лимони | 2 шт. |
цукор | 12 скл. |
желе лимонне | 1 п. |
Додатково | |
мармелад | 300 г |
Пляцок лімончелло дуже лимонний, тому і має таку назву відомого італійського лікеру. Раніше мені справді не доводилось куштувати таку насичено-лимонну випічку. Але у цьому новому пляцку дійсно дуже добре відчувається лимон, тому пляцок ароматний та смачний. Лимонна начинка дуже апетитна! Цікавий рецепт пляцка з лимоном та оригінальний. Тому рекомендую нашим господиням спробувати!
Як приготувати
Тісто. 1 п. маргарину, 1 скл. цукру, 3 яйця, 4 ст.л. сметани, 2,5 скл. муки, 2 ст.л. порошку до печива.
Маргарин посікти з мукою, додати ісі інші складники та замісити еластичне тісто. Розділити на 4 частини. Поставити у холодильник на 2 години.
Лимонна начинка
Лимони помити, змолоти в блендері(або через м"ясорубку).Додати 2 скл. цукру та дві упаковки лимонної галяретки. Перемішати. Розділити на 2 частини.
1 ч. тіста розкачати, викласти на протвінь, зробити бортики. Половину начинки викласти на тісто. Зверху на начинку викласти ще одну частину тіста, "пощипавши" її шматочками, як на фото. Випікати при температурі 200 град. 50 хв. Так само робимо інші дві частини тіста та поливину начинки. Виходить два коржа з лимонною начинкою.
Крем. Зварити лимонний кисіль з пакета, як вказано на упаковці. Остдити. Окремо збити сметану з цукром в густу піну. Поступово додати кисіль, продовжуючи збивати. Готовим кремом перекладаємо пляцок. Зверху пляцок також змащуємо кремом та прикрашаємо мармеладом.
Смачного!
|
Доброго дня а з розрахунку на яку форму рецепт?
|
![]() Дата реєстрації |
25*35 см
|
|
Доброго дня. Що таке лимонна галяретка?
|
|
Це польською означає желе. На Західній Україні для випічки використвують здебільшого польські продукти - желе, пудинги, кисіль та ін.. Вони на даний момент кращі за українські у співвідношенні "ціна-якість". Тому і вживаються польські слова.))
|
|
Доброго дня! Зверніть увагу на помилки в інгредієнтах. Можливо хтось по тексту не подивиться уважно. А там" опечатки". В тісті не дописано розпушувач. А в начинці- побачите самі. Дякую.
|
На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.