Пляцок "Королівська Вишня"
пляцок королівська вишня
Інгредієнти:

ШОКОЛАДНІ КОРЖІ:

жовтки - 6 шт.

цукор - 200 г

маргарин - 250 г

сметана -150 г

сода - 1 ч.л.

оцет - 1 ст.л.

борошно - 250 г 

какао - 50 г           

 

МАКОВИЙ ШАР:                 

мак(сухий) - 300 г                   

яйця - 3 шт.                      

цукор - 70 г                      

борошно - 50 г                   

розпушувач - 0,5 ч.л.  

 

 ГОРІХОВИЙ ШАР:                             

яйця - 4 шт.

цукор - 100 г

борошно - 100 г

розпушувач - 1 ч.л.

горіхи - 200 г

 

 БІЛКОВИЙ ШАР:

білки - 6 шт.

цукор - 200 г

крохмаль - 40 г 

вишні - 300 г(з 0,5 л. банки)

 

КРЕМ:

300 мл сиропу вишневого

400 мл води

2 п. (по 40 г) пудинга 

50 г цукру

400 г масла

Королівська вишня

Пляцок "Королівська Вишня" - один із найсмачніших, які мені доводилося готувати!!! Тут вдало поєднались шоколадні коржі, мак, горіхи і вишні. Розкішний на вигляд, а на смак ще кращий! 💗 Рецепт мені завжди здавався складним, бо три різних начинки печуться разом. У своєму відео спробувала все роз'яснити та показати. Успіхів! Нехай все вдається! Та чекаю фотозвіти у своїй групі Фейсбук 😘

Як приготувати

Шоколадний корж:

Жовтки розтираємо з цукром до білої маси (білки поки залишаємо для приготування білкового шару з вишнями), 

додаємо розтоплений маргарин, сметану, соду погашену оцтом та перемішуємо. Додаємо борошно, какао та змішуємо тісто середньої консистенції (див. у відео).

З цієї порції тіста випікаємо 2 коржі, при температурі 180 град. приблизно 35 хв

Маковий шар:

300 г сухого маку змолоти і запарити, остудити. Тоді додати 3 жовтки, перемішати, додати борошно і розпушувач, перемішати.

Окремо, 3 білки збити в піну. Додати до макової маси. Акуратно перемішати і залишашити. А тим часом готуємо горіховий шар.

Горіховий шар:

4 білки збити в піну. Додати цукор, збити до стійких піків. Додати 4 жовтки, перемішати.

Додати борошно і розпушувач, перемішати. Вкінці додаємо подрібнені горіхи і акуратно перемішати. Залишаємо поки що горіховий шар,

готуємо білковий шар.

Білковий шар:

6 білків (від шоколадного коржа) збити в піну. Додати 200 г цукру, збити до стійких піків, додати крохмаль, перемішати

Тепер формуємо трьохшаровий корж (див. у відео):

У форму з пергаментом викладаємо маковий шар. Далі, ложкою, білковий шар. На білки викладаємо вишні, злегка розрівнюємо ложкою.

Тоді викладаємо горіховий шар. Випікаємо при 170 градусах приблизно 1 год.

Крем:

До сиропу з вишень у власному соці, доливаємо води стільки, щоб разом було 700 мл. 400 мл виливаємо в каструлю, додаємо цукор і ставимо,

щоб закипіло. У 300 мл розчиняємо 2 п. вишневого пудингу. У киплячий сік вливаємо розчинений пудинг. Варимо вишневий крем до загустіння, накриваємо плівкою впритул, 

охолоджуємо до кімнатної теператури. 400 г м"якого масла збиваємо, по ложці додаючи пудинг.

Складаємо пляцок:

Шоколадний корж-крем-3 шаровий корж-крем-шоколадний корж - крем.

пляцок з вишнями
пляцок з маком

Пошук за інгредієнтами
28 Лютий, 2020  23:15
Переглядів: 10853
Рейтинг: 20 / 100 ( Відмінно )

Схожі рецепти

16 Грудня, 2019
Пляцок Жешов'як

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Природний супутник землі?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 5
Рейтинг 2
Рейтинг 1
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 12
Ботів: 0
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO