Пляцок "Кора Вишні"
пляцок кора вишні
Інгредієнти:

Інгредієнти форма 25*35 см:

ВИШНЕВИЙ КОРЖ:

яйця - 5 шт.

цукор - 140 г

ваніль - 1 п.

борошно - 50 г 

розпушувач - 1 ч.л.

кисіль вишневий - 40 г

 ГОРІХОВІ КОРЖІ:

 яйця - 7 шт.

 цукор - 200 г

 борошно - 150 г

 розпушувач - 2 ч.л.

 горіхи - 200 г 

 КРЕМ:

вишневий сироп від вишень у власному соці - 250 мл

вода - 300 мл

пудра цукрова - 50 г

вишневий пудинг - 2 п. (по 40 г)

масло - 500 г

ПРОСОЧУВАННЯ:

70 мл води

2 ч.л. цукру

1 ч.л. горілки

ДОДАТКОВО:

вишні у власному соці - 0,5 л.

200 г шоколаду для змащування

+50 г масла

желе вишневе - 2 п.по 70 г

кип"яток - 400 мл

 

 

Пропоную свій варіант відомого пляцка "Кора Вишні", який часто печу на замовлення для весілля. Він один з найкращих серед пляцків з вишнями. М'якенький, вологий, з насиченим вишневим смаком та ніжною шоколадною ноткою. Також, у цьому пляцку, добре відчуваються горіхи. В розрізі "Кора Вишні" виглядає рокішно! А на смак ще краще!!! Спробуйте обов'язково - не пошкодуєте!!! Оригінальний рецепт Наталії Шевчук

Як приготувати

ВИШНЕВИЙ КОРЖ. Білки збиваємо в піну. Додаємо цукор та ванільний цукор. Збиваємо доки цукор не розчиниться. Додаємо жовтки, перемішуємо міксером. Тоді борошно, розпушувач та 1 п. вишневого киселю. Замішуємо легке тісто. Викладаємо у застелену форму та випікаємо при 180 град. приблизно 40 хв. Виймаємо з форми, охолоджуємо. Просочуємо сиропом. Розтоплюємо шоколад і масло та змащуємо вишневий корж з обох боків.

ГОРІХОВІ КОРЖІ. Білки збиваємо в піну. Додаємо цукор та збиваємо, щоб розчинився. Додаємо жовтки, перемішуємо. Тоді насипаємо борошно+розпушувач і подрібнені горіхи, перемішуємо на низьких обертах міксера. Викладаємо тісто у форму та випікаємо при 180 град. приблизно 50 хв. Виймаємо з форми, охолоджуємо та розділяємо на 2 коржі. 

Коржі просочуємо сиропом. Для нього, просто змішуємо воду, цукор та горілку. 

КРЕМ. Відціджуємо вишні у власному соці. До соку додаємо води стілки, щоб разом утворилося 600 мл рідини.  2/3 ч цієї рідини на ливаємо у каструлю та ставимо, щоб закипіла. А у 1/3 ч розчиняємо вміст 2 пакетів вишневого пудингу. У киплячий сироп вливаємо розчинений пудинг. Варимо, помішуючи, доки маса сатне густою.(5 хв). Знімаємо з вогню, накриваємо харчовою плівкою впритул та охолоджуємо до кіснатної температури. 

М"яке масло збиваємо з цукровою пудрою, по ложці додаючи пудинг.

ЗБИРАЄМО ПЛЯЦОК. Горіховий корж - 1/2 крему - вишні - вишневий корж - 1/2 крему - вишні - горіховий корж .

У 400 мл кип"ятку розчиняємо 2 п. вишневого желе. Коли желе почне застигати, викладаємо його зверху на пляцок ( дивіться у відео)

пляцки рецепти
пляцок з вишнями

Пошук за інгредієнтами
13 Грудня, 2019  14:56
Переглядів: 7290
Рейтинг: 88 / 440 ( Відмінно )

Схожі рецепти

16 Грудня, 2019
Пляцок Жешов'як

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Природний супутник землі?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 5
Рейтинг 2
Рейтинг 1
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 6
Ботів: 2
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO