Пляцок "Кобзар"
пляцок кобзар
Інгредієнти:
Тісто
маргарин 1 п.
мука4 скл.
цукор2 скл.
амоній2 ч.л.
сметана250 г.
яйця(жовтки)2 шт.
какао3 ст.л.
Макова начинка
мак150 г
білки2 шт.
цукор1 скл.
Крем
сметана400 г
шоколад200 г
масло300 г

Ще один новий рецепт до моєї колекцїї західних пляцків. Пляцок оригнальний, смачний та великий. У цьому рецепті цікавий крем з шоколадом, який добре пропитує пісочні коржі та робить їх м'якенькими. Цікаво також те, що рулети з маком вкладаються вертикально. У розрізі це виглядає, я тоненькі смужки, які нагадують струни. Тому цей пляцок з маком називається "Кобзар". 

 

 

Як приготувати

Тісто. 250 г м'якого маргарину + 4 скл. муки посікти, додати 2 скл. цукру, 2 жовтки, 250 г сметани, 2 ч.л. амонію(розвести у 2 ст.л. сметани). Замісити густе тісто. Розділити на 3 ч. Одну поставити у холодильнік. До двох інших додати по 1,5 ст.л. какао. Добре вимісити. Викласти у форму, застелену пергаментом. Випікати 2 коржі при темп. 200 град. 30 - 40 хв. Вийняти з форми. Остудити.

Макова начинка. 150 г маку змолоти, запарити. Остудити. Додати 2 білки, збиті з 1 скл. цукру. Перемішати.

Рулети. Біле тісто розділити на 3 частини. Тоненько розкачати, змастити маковою начинкою, скрутити в рулет. Всі рулети викласти у застелену форму. Випікати при температурі 180 град. 50 - 60 хв. Остудити. Розрізати кожен рулет на шматочки 3 - 4 см, як на фото.

Крем. 400 г сметани + 200 г шоколаду підігріти на маленькому вогні, постійно помішуючи, до гарячого. Остудити. Збити з 300 г м'якого масла.

Збираємо пляцок. 1 корж з какао - 1/3 крему - шматочки рулетів, викладені щільно один біля одного, як на фото 10 - 2/3 крему - корж з какао - шоколадна помадка  (рецепт тут).

Зверху пляцок посипати грецькими горіхами та сухим маком.

західні пляцки
пляцок
пляцки нові

15 Лютий, 2015  16:27
Переглядів: 26511
Рейтинг: 113 / 465 ( Добре )

Схожі рецепти

Останні коментарі : 1

Автор: Тетяна | 11 Червня, 2016  16:52


Ви ніде не вказуєте розмір форми!!!

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Кількість пір року (сезонів), прописом?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 39
Ботів: 2
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO