Пляцок "Катаржинка"
пляцок "Катаржинка"
Інгредієнти:
Бісквіт
яйця8 шт.
цукор8 ст.л.
олія2 ст.л.
мука8 ст.л.
розпушувач2 ч.л.
Пряниковий корж
мед натуральний4 ст.л.
цукор4 ст.л.
сметана2 ст.л.
яйця1 шт.
мука1 скл.
порошок до печива1 ч.л.
кориця0,5 ч.л.
імбир сушений0,5 ч.л.
цедра апельсину1 ч.л.
 Шар з джемом
джем600 г
вода0,5 скл.
желе2 п.
 Сметанкове суфле
сметана0,7 л
цукор150 г
згущене молоко100 г
желатин харчовий2 ст.л.
вода3/4 скл.

Новий пляцок "Катаржинка". Західні пляцки. 

Катаржинки - це польські пряники, відомі ще з давніх-давен. Так і в цьому новому пляцку: один шар - це пряник. Наші західні пляцки часто походять від польских. Мабуть тому він і має таку назву, як польські пряники. Цей рецепт пляцка дуже сподобався моїм рідним. Він м'якенький та ароматний, має шар з полуничним желе та шар ніжного сметанкового суфле зі згущенкою. Пляцок "Катаржинка" виходить великий, високий і смачний. Спробуйте цей новий рецепт!

Як спекти пляцок 

Бісквіт. Білки збити, додати цукор, ще збити. Додати жовтки, збити. Додати олію, муку+порошок до печива,збити на низьких обертах міксера. Викласти у форму, застелену пергаментом. Випікати при 190 град 50-60 хв. Вийняти з форми. Остудити. Розрізати вздовж на дві частини.

Пряниковий корж. Мед+цукор підігрітии на аленькому вогні. Яйце збити з сметаною, додати до теплого меду, перемішати. Додати муку, порошок до печива, спеції. Пекти при темп. 190 град 40 хв. Вийняти з форми. Теплий корж покласти у целофановий кульок, для того щоб пряник став м'якішим.

Шар з джемом. Найкраще брати джем з чорної смородини + желе "Лісові ягоди". Але в мене такого не було, тому я використала полуничнй джем і полуничне желе. Джем влити в антипригарну каструлю, додати 1/2 скл води, підгріти на мал. вогні до гарячого. Всипати дві галяретки. Перемішати, поки розчиниться. Остудити до гелеподібного стану. Викладати на пляцок шар з джему потрібно, коли желе вже почне гуснути(дивіться фото). Інакше все розтечеться.

Сметанкове суфле. Сметану збити з цукром до збільшення в об'ємі. Тонкою струйкою додати сиру згущенку, збиваючи все разом. Окремо розчинити 2 ст.л.( 2 п.) желатину в 3/4 скл. кип"ятку. Трохи остудити( до теплого). Влити в збиту сметану, перемішати. Почикати кілька хвилин, поки сметанкова маса почне гуснути( уважно слідкуйте, бо це відбувається швидко). Викладати на пляцок.

Збираємо пляцок. 1/2 бісквіту - шар з джемом - пряниковий корж. Ставимо у холодильник, щоб желе загусло на 30 хв. Тоді викладаємо сметанкове суфле - 1/2 бісквіту. Знову ставимо у холод. на 3-4 години для повного застигання. Коли все добре загусне, поливаємо шоколадно помадкою (тут рецепти).

Порада. Спочатку печемо пряниковий корж. Йому потрібен час, щоб змякнути. Сметанкове суфле робимо в останню чергу. Воно швидко застигає, тому потрібно, щоб все вже було підготовано, щоб викладати на пляцок.

Смачного!

пляцки рецепти
західні пляцки

Пошук за інгредієнтами
сметана, кориця, яйця, мука, мед, желатин, пляцок, желе,
20 Січень, 2015  21:33
Переглядів: 17905
Рейтинг: 130 / 512 ( Добре )

Схожі рецепти

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Два плюс три буде, прописом?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 87
Ботів: 0
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO