Пляцок «Пані Каблучкова»
пляцок з маком "Пані Каблучкова"
Інгредієнти:

Тісто.1 п маргарину, 5 жовтків, 200 г цукру, 1 ст.л. порошку до печива, 4 ст. л. сметани, 3 скл муки, 2-3 ст. л. варення

Начинка5 білків, 1 скл цукру, 1 п. вишневого киселю,1 скл маку, 1 яйце, 2 ст.л. цукру, 1 ст. л. крохмалю, 1 ст.л. масла, 1 скл горіхів, 1 скл вишень ( у мене у власному соку)

Пляцок «Пані Каблучкова» рецепт з фото

Львівські пляцки часто мають незвичайні назви. Так само і цей – «Пані Каблучкова». Я думаю, його так назвали,  тому  що в середині пляцок має рожевий колір, завдяки киселю. Також він ніжний, насичений горіхами, вишнями, маком. Ефектний, наче вишукана панянка на підборах)))Такі асоціації у мене. Можливо, у Вас будуть зовсім інші. Спробуйте рецепт пляцка «Пані Каблучкова»!

 

 

 

 

 

 

 

 

Як приготувати

Тісто. Муку+прошок до печива посікти з маргарином, додати цукор, яйця, сметану, замісити тісто. Розділити на 2 частини. Одну частину викласти у форму, змастити тонким шаром варення.

Начинка .1 скл. меленого маку запарити, остудити, додати 1 яйце, 2 ст.л. цукру, 1 ст. л. крохмалю, 1 ст.л. розтопленого масла. Все добре перемішати.  ½  білків збити до пишності, поступово додати ½ скл цукру. Додати ½ п. киселю, збити. Викласти на тісто. На білки викласти ½ маку (див. фото), ½ крупно порізаних грецьких горіхів, ½  вишень. Випікати 50 хв. при темп. 180 градусів. Так само робимо і другий корж.

Крем. Збити 300 г вершкового масла. Додати 0,5 л вареного згущеного молока, 1 ч.л. розинної кави(розчинити у 1 ст.л. горілки)

Складаємо пляцок «Пані Каблучкова» начинкою до середини. Зверху заливаємо помадкою.

пляцок пані каблучкова
начинка для пляцка
пляцки фото
пляцки рецепт з фото
смачні пляцки
помадка для пляцка
пляцок з маком фото

2 Грудня, 2014  23:27
Переглядів: 27473
Рейтинг: 131 / 503 ( Добре )

Схожі рецепти

Останні коментарі : 7

Автор: Svitlanova | 16 Січень, 2017  22:35


Пекла сьогодні цей пляцок вчетверте!!! Мабуть,буде одним із улюблених рецептів! Рекомендую спробувати тим,хто придивляється до рецепту,насправді не складно,а результат точно порадує!!! До кави вранішньоі смакує не те слово!!! Ще раз окреме дякую за рецепт автору!
Автор: Olenka | 17 Січень, 2017  23:03

Дата реєстрації
30 Січень, 2015

Дякую за позитивний відгук! Коли переглядаю коментарі до рецептів, то від душі радію, що пляцки людям вдаються!
Сторінка 2 із 2«««12

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Кількість пір року (сезонів), прописом?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 6
Ботів: 2
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO