Рецепт пляцка "Хмаринка"
пляцок хмаринка
Інгредієнти:
Тісто
мука3 скл.
маргарин1 п.
цукор0,5 скл.
порошок до печива2 ч.л.
жовтки6 шт.
кефір(сметана)4 ст.л.
Сирна начинка
сир500 г
цукор0,5 скл.
крохмаль1 ст.л.
манка1 ст.л.
яйце1 шт.
масло50 г
кокосова стружка50 г
Білкова маса
білки6 шт.
цукор1 скл.
вишневий кисіль2 уп.
сметана(22%)400 г
Крем
сметана600 г
цукор1 скл.
ванільний цукор1 уп.
желатин(швидкороз)20 г

Рецепт пляцка "Хмаринка" я дізналась зі свого улюбленого кулінарного журналу "Рецепти господині". Як завжди, щось внесла своє, щось додала-забрала))) І ось який у мене вийшов пляцок. Дуже смачний, ніжний, високий та гарний. І назва цьому пляцку, як на мене, підходить ідеально. Білково-сметанне суфле дійсно схоже на якусь казкову рожеву хмаринку. Якщо бажаєте спекти новий пляцок на свята , тоді цей ніжний сирник - вдалий вибір!

Як приготувати

Форма 25*35 см

Тісто. Маргарин посікти з мукою + розпушувач до утворення крихти. Додати цукор, жовтки, кефір(сметану) та замісити тісто. Розділити його на 4 частини (2 більші та 2 менші). Менші частини тіста покласти у морозилку. Більші - у холодильник на 2 год. 

Сирна начинка. Сир з цукром збити блендером(можна використати готову сирну масу). Додати розтоплене масло, яйце, манку, крохмаль, кокосову стружку та все ретельно перемішати.

Білкова начинка. 6 білків збити в піну. Додати цукор, збити. Додати кисіль, збити.

1 більшу частину тіста розкачати. Викласти сирну начинку "купками". На сирну начинку викласти білкову. Не розрівнюємо. На білкову начинку потерти 1 меншу частину тіста(з морозилки). Випікати при темп. 190 град приблизно 50 хв. Печемо таких 2 коржі.

Крем. Желатин розчинити у 0,5 скл. кип"ятку. Остудити. Магазинну сметану перемішати з цукром + ванільний цукор. Не збивати. Додати желатин, перемішати. Залишити на 10 хв, щоб маса схопилась. Збити міксером. 

Змастити пляцок кремом, полити шоколадною помадкою, посипати кокосовою стружкою. Дати пропитатись 1 добу.

пляцки рецепти
пляцок сирник

Пошук за інгредієнтами
16 Березня, 2018  23:18
Переглядів: 9408
Рейтинг: 114 / 565 ( Відмінно )

Схожі рецепти

Останні коментарі : 2

Автор: Галка | 19 Березня, 2018  15:02


А сметану у білкову масу як додавати? Збити чи перемішати? Ви не написали.
Автор: Olenka | 25 Березня, 2018  10:10

Дата реєстрації
30 Січень, 2015

Сметану по-трохи  додаємо до збитої білкової маси, продовжуюючи збивати до однороідності.

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Десять мінус три буде, прописом?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 5
Рейтинг 2
Рейтинг 1
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 59
Ботів: 1
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO