Рецепт пляцка “Хмаринка”

Інгредієнти:

Тісто
мука 3 скл.
маргарин 1 п.
цукор 0,5 скл.
порошок до печива 2 ч.л.
жовтки 6 шт.
кефір(сметана) 4 ст.л.
Сирна начинка
сир 500 г
цукор 0,5 скл.
крохмаль 1 ст.л.
манка 1 ст.л.
яйце 1 шт.
масло 50 г
кокосова стружка 50 г
Білкова маса
білки 6 шт.
цукор 1 скл.
вишневий кисіль 2 уп.
сметана(22%) 400 г
Крем
сметана 600 г
цукор 1 скл.
ванільний цукор 1 уп.
желатин(швидкороз) 20 г

Рецепт пляцка “Хмаринка” я дізналась зі свого улюбленого кулінарного журналу “Рецепти господині”. Як завжди, щось внесла своє, щось додала-забрала))) І ось який у мене вийшов пляцок. Дуже смачний, ніжний, високий та гарний. І назва цьому пляцку, як на мене, підходить ідеально. Білково-сметанне суфле дійсно схоже на якусь казкову рожеву хмаринку. Якщо бажаєте спекти новий пляцок на свята , тоді цей ніжний сирник – вдалий вибір!

Як приготувати

Форма 25*35 см

Тісто. Маргарин посікти з мукою + розпушувач до утворення крихти. Додати цукор, жовтки, кефір(сметану) та замісити тісто. Розділити його на 4 частини (2 більші та 2 менші). Менші частини тіста покласти у морозилку. Більші – у холодильник на 2 год. 

Сирна начинка. Сир з цукром збити блендером(можна використати готову сирну масу). Додати розтоплене масло, яйце, манку, крохмаль, кокосову стружку та все ретельно перемішати.

Білкова начинка. 6 білків збити в піну. Додати цукор, збити. Додати кисіль, збити.

1 більшу частину тіста розкачати. Викласти сирну начинку “купками”. На сирну начинку викласти білкову. Не розрівнюємо. На білкову начинку потерти 1 меншу частину тіста(з морозилки). Випікати при темп. 190 град приблизно 50 хв. Печемо таких 2 коржі.

Крем. Желатин розчинити у 0,5 скл. кип”ятку. Остудити. Магазинну сметану перемішати з цукром + ванільний цукор. Не збивати. Додати желатин, перемішати. Залишити на 10 хв, щоб маса схопилась. Збити міксером. 

Змастити пляцок кремом, полити шоколадною помадкою, посипати кокосовою стружкою. Дати пропитатись 1 добу.

0/5 (0 Reviews)