Пляцок "Чорна Троянда"
пляцок чорна троянда
Інгредієнти:
 Коричневе тісто
борошно250 г
цукор200 г
сметана250 мл
какао30 г
яйця2 шт.
амоній1 ч.л.
На 1 рулет
яйця2 шт.
цукор50 г
борошно50 г
розпушувач1/4 ч.л.
Начинка до рулетів
мак300 г
масло200 г
цукор100 г
какао50 г
ванільний цукор1 п. -16г
желе вишневе2 п. (по 90 г)
кип"яток300 мл


Крем
молоко700 мл
ванільний пудинг2 п ( по 40 г)
цукор200 г
масло500 г
згущенка500 г

Нарешті я зробила відео рецепт відомого галицького пляцка "Чорна Троянда"! Не буду розповідати, наскільки це смачний та розкішний пляцок, як інші пляцки Західної Ураїни. На фото та відео все чудово видно. Оригінальний рецепт дуже старий, виконаний з простих продуктів. Та я дещо його змінила для себе, враховуючи всі тонкощі приготування. Крем зробила легший по структурі, ніжніший та вологіший. Його в мене багато, щоб вистачило чудово змастити рулети, коржі, боки та верх пляцка. Макову начинку зробила свою улюблену - з какао. За порадами господинь у соцмережах, додала вишневе желе в середину рулетів. Це внесло "кислинку" та рулети стали ще ефекнішими. Скажу чесно, процес досить трудоємкий, але пляцок "Чорна Троянда" цього вартий! Вага такого смаколика - 4 кг! Це насправді не тільки гарно, але й дуже смачно! В нашому регіоні такі складні та високі пляцки печуть на весілля та великі гостини, щоб вразити гостей. Вважається, що тільки справжні майстрині можуть приготувати таку розкіш. Сподіваюсь, що за моїм рецептом та відео, у Вас вийде чудовий пляцок з першого разу!

Як приготувати

Форма 25*35 см

Коричневі коржі. До сметани додати амоній, перемішати. Утвориться піниста маса. Додаємо цукор, додбре перемішуємо, щоб розчинився. Додаємо яйця, знову перемішуємо. Додаємо борошно та какао і замішуємо тісто. Тісто виходить досить рідуе. Ділимо його на 2 ч. та випікаємо 2 коржі. Пекти при температурі 180 град 30-40 хв. Виймаємо з форми, охолоджуємо.

Рулети. Білки збити в піну. Додати цукор та знову збити. Додати жовтки, збити. Додати борошно та розпушувач і замісити тісто. Викласти у форму, застелену пергаментом. Форма такого ж розміру, що і коричневі коржі. Випікати 20-30 хв. при температурі 180 град. Не пересушіть! Бо потім рулет важко буде скрутити  і він може поламатись. Готовий ще гарячий бісквіт обережно загорнути в рулет разом з пергаментом. Остудити, тоді обережно зняти папір. Спекти таких 4 рулети.

Макова начинка дл рулетів. Мак змолоти запарити отудити. Додати цукор, ваніль, м"яке масло та какао, перемішати. 

Желе. У 300 мл кип"ятку розчинити 2 п. вишневого желе. Налити у форму такого ж розміру, що і коржі та остудити. Коли желе застигне, поділити його на 4 смужки.

Готові рулети змастити маковою начинкою, в середину покласти смужку жеое та загорнути. Залишити застигати у холоді. 

Крем. Зварити пудинг з 700 мл молока та 2 п. ванільного пудингу. Остудити до кімнатної температури. Збити м"яке масло, по ложці додаюсчи пудинг. Вкінці додати згущене молоко кімнатної температури та збити все до однорідності.

Збираємо пляцок: коричневий корж - крем - рулети -крем(змащуємо так, щоб заповнити простір між рулетами) - коричневий корж. Верх і боки пляцка змащуємо кремом. Залишаємо настоятись на 12 год у холодильнику. 

 

пляцки
пляцки рецепти
пляцок

Пошук за інгредієнтами
18 Квітня, 2019  23:44
Переглядів: 3905
Рейтинг: 127 / 635 ( Відмінно )

Схожі рецепти

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Природний супутник землі?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 5
Рейтинг 2
Рейтинг 1
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 3
Ботів: 0
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO