Пляцок "Блудний Син"
пляцок блудний син
Інгредієнти:
Тісто 1
ммаргарин 1 п.
мука3 скл.
жовтки5 шт.
цукор0,5 скл.
розпушувач2 ч.л.
ванільний цукор12 г
сметана4 ст.л.
Начинка з безе
білки5 шт.
цукор1 скл.
кокосова стружка50 г
Начинка з маком
мак1 скл.
цукор1/4 скл.
яйця1 шт.
масло 2 ст.л.
Корж з горіхами
мука 150 г
цукор0,5 скл.
маргарин50 г.
яйця2 шт.
сметана2 ст.л.
мед2 ст.л
сода1 ч.л.
горіхи1 ст.л.
Крем
молоко 1 л
цукор 1 скл.
пудинг ванільний 2 п.
масло 350 г
цедра лимонна з 1 шт.

 

Печу цей смачний пляцок на Різдво та інші величні свята. Він виходить дуже високий і великий. Пляцок "Блудний син" сподобався всім, кому доводилось його куштувати. В ньому є мед, мак та горіхи. В розрізі виглядає дуже гарно, що властиво й іншим західним пляцкам! Пляцки з маком завжди виглядають яскраво та багато. Такий домашній пляцок прикрашає святковий стіл. Серед нових пляцків - це один з моїх улюблених святкових рецептів! Рекомендую!

Як приготувати

Тісто 1. 1 п. маргарини, 3 скл. муки, 5 жовтків, 1/2 скл. цукру, 2 ч.л. порошку до печива, 1 п. ванільного цукру, 4 ст.л. сметани.

Маргарину розтопити, додати інші інргедієнти, замісити тісто. Розділити на 2 частини. Поставити у холодильни на 1 год.

Начинка з безе. 5 білків збити в піну, додати 1 скл. цукру, ще добре збити, щоб цукор розчинився. Додати 50 г кокосової стружки, перемішати.

Одну частину тіста 1 викласти на застелену пергаментом форму. Змастити 100 г густого варення, на варення викласти збиті білки з кокосовою стружкою. Випікати при температурі 180 град. 1 год.

Начинка з маком. 1 скл. маку маку змолоти на ковомолці, запарити. Остудити, додати 1/4 скл. цукру, 1 яйце, 2 ст.л. розтопленого масла. Все перемішати.

Другу частину тіста 1 викласти у  форму. Викласти макову насинку. Випікати при температурі 200 град. 40-50 хв.

Корж з горіхами. 150 г муки, 1/2 скл. цукру, 50 г розтопленого маргарину, 2 яйця, 2 ст.л. сметани, 2 ст.л. меду, 1 ч.л. соди. Маргарин, сметану  і яйця збити. Додати соду, перемішати, додати решту компонетів, змішати все міксером. Влити у застелену ворму. Посипати 1 скл. горіхів. Випікати 40-50 хв при тепературі 200 г.

Крем. Зарити пудинг з 1 л молока. Для цього від 1 л. молока відлити 1 скл. До решти  молока додати 1скл . цукру та поставити це все, щоб підігрілось. Тим часом, до 1 скл. молока додати 2 п. ванільного пудинга та добре розмішати, щоб розчинився. Коли молко з цукром стане гарячим, тонкою цівкою влити у нього молоко з пудингом. Перемішати. Зняти з вогню, щоб не скипіло. Остудити. Додати потерту цедру з 1 лимона та 350 г розм"якшеного масла. Збити все міксером. 

Збираємо пляцок. Корж з маком-1/2 крему- медова корж з горіхами-1/2 крему-корж з безе.(вкладаємо так, щоб бізе було зверху пляцка). За бажанням можна частково полити пляцок розтопленим шоколадом. Смачного!

пляцки з горіхами
смачні пляцки

Пошук за інгредієнтами
8 Січень, 2016  13:05
Переглядів: 32056
Рейтинг: 97 / 425 ( Добре )

Схожі рецепти

Останні коментарі : 11

Автор: Svitlanova | 16 Січень, 2017  22:43


Пекла на новий рік,всім рідним сподобавсь! Все як завжди смачно! Нічого не підгоріло,коржі вийшли високі,пухкі!дякую за рецепт! Буду пробуват інші рецепти)
Сторінка 3 із 3«««123

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Скільки днів у році (невисокосному), цифрами?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 31
Ботів: 1
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO