Пляцок "Блудний Син"
пляцок блудний син
Інгредієнти:
Тісто 1
ммаргарин 1 п.
мука3 скл.
жовтки5 шт.
цукор0,5 скл.
розпушувач2 ч.л.
ванільний цукор12 г
сметана4 ст.л.
Начинка з безе
білки5 шт.
цукор1 скл.
кокосова стружка50 г
Начинка з маком
мак1 скл.
цукор1/4 скл.
яйця1 шт.
масло 2 ст.л.
Корж з горіхами
мука 150 г
цукор0,5 скл.
маргарин50 г.
яйця2 шт.
сметана2 ст.л.
мед2 ст.л
сода1 ч.л.
горіхи1 ст.л.
Крем
молоко 1 л
цукор 1 скл.
пудинг ванільний 2 п.
масло 350 г
цедра лимонна з 1 шт.

 

Печу цей смачний пляцок на Різдво та інші величні свята. Він виходить дуже високий і великий. Пляцок "Блудний син" сподобався всім, кому доводилось його куштувати. В ньому є мед, мак та горіхи. В розрізі виглядає дуже гарно, що властиво й іншим західним пляцкам! Пляцки з маком завжди виглядають яскраво та багато. Такий домашній пляцок прикрашає святковий стіл. Серед нових пляцків - це один з моїх улюблених святкових рецептів! Рекомендую!

Як приготувати

Тісто 1. 1 п. маргарини, 3 скл. муки, 5 жовтків, 1/2 скл. цукру, 2 ч.л. порошку до печива, 1 п. ванільного цукру, 4 ст.л. сметани.

Маргарину розтопити, додати інші інргедієнти, замісити тісто. Розділити на 2 частини. Поставити у холодильни на 1 год.

Начинка з безе. 5 білків збити в піну, додати 1 скл. цукру, ще добре збити, щоб цукор розчинився. Додати 50 г кокосової стружки, перемішати.

Одну частину тіста 1 викласти на застелену пергаментом форму. Змастити 100 г густого варення, на варення викласти збиті білки з кокосовою стружкою. Випікати при температурі 180 град. 1 год.

Начинка з маком. 1 скл. маку маку змолоти на ковомолці, запарити. Остудити, додати 1/4 скл. цукру, 1 яйце, 2 ст.л. розтопленого масла. Все перемішати.

Другу частину тіста 1 викласти у  форму. Викласти макову насинку. Випікати при температурі 200 град. 40-50 хв.

Корж з горіхами. 150 г муки, 1/2 скл. цукру, 50 г розтопленого маргарину, 2 яйця, 2 ст.л. сметани, 2 ст.л. меду, 1 ч.л. соди. Маргарин, сметану  і яйця збити. Додати соду, перемішати, додати решту компонетів, змішати все міксером. Влити у застелену ворму. Посипати 1 скл. горіхів. Випікати 40-50 хв при тепературі 200 г.

Крем. Зарити пудинг з 1 л молока. Для цього від 1 л. молока відлити 1 скл. До решти  молока додати 1скл . цукру та поставити це все, щоб підігрілось. Тим часом, до 1 скл. молока додати 2 п. ванільного пудинга та добре розмішати, щоб розчинився. Коли молко з цукром стане гарячим, тонкою цівкою влити у нього молоко з пудингом. Перемішати. Зняти з вогню, щоб не скипіло. Остудити. Додати потерту цедру з 1 лимона та 350 г розм"якшеного масла. Збити все міксером. 

Збираємо пляцок. Корж з маком-1/2 крему- медова корж з горіхами-1/2 крему-корж з безе.(вкладаємо так, щоб бізе було зверху пляцка). За бажанням можна частково полити пляцок розтопленим шоколадом. Смачного!

пляцки з горіхами
смачні пляцки

Пошук за інгредієнтами
8 Січень, 2016  13:05
Переглядів: 82915
Рейтинг: 134 / 557 ( Добре )

Схожі рецепти

Останні коментарі : 11

Автор: Талия | 28 Квітня, 2016  17:43


І ще одне запитання, чому мак трошки гірчить? Це так потрібно, чи мак нездалий? Дякую!
Автор: Талия | 28 Квітня, 2016  18:54


Безе підгоріло! По бокам сухе, а середина мокра! Полопало! В чому помилка? Дякую!
Автор: Olenka | 28 Квітня, 2016  21:03


По порядку :1. В 1 п. пудингу 40 г. 2. В мене буває,що мак гірчить, якщо прострочений, або неправильно зберігався. Так не має бути, хоча можливо в пляцку це не буде відчуватись. 3. Щодо безе...не знаю...швидше всього, температура в духовці була занадто високою. Талия, не переживайте, наступного разу обов"язково все получиться
Автор: Талия | 29 Квітня, 2016  05:17


ДОБРОГО ВЕЧОРА! СПЕКЛА! МАХІНА! ДУЖЕ ВИСОКИЙ! МЕДОВИЙ КОРЖ ПЕРЕПІКАЛА! НА МІЙ ПОГЛД МОЖНА ПЕКТИ ПРИ ТЕМПЕРАТУРІ 180 І МЕНШЕ ХВИЛИН! АЛЕ ЦЕ ЗАЛЕЖНО ВІД ДУХОВКИ! МАКОВИЙ НЕ ПЕРЕПІКАЛА, БУДУ НАДІЯТИСЬ,ЩО ПРОПИТАЄТЬСЯ КРЕМОМ! НАСТУПНИЙ РАЗ КРЕМУ ЗРОБЛЮ  ПОЛОВИНУ, БО ДЛЯ МЕНЕ ЗААГАТО! ЧОЛОВІК СМІЄТЬСЯ, ГОВОРИТЬ, ЩО ЦИМ ПЛЯЦКОМ МОЖНА НАГОДУВАТИ ВСІХ ГОЛОДНИХ! ЗАВТРА НА СВЯТА ПРИІДЕ НАШ СИН, ТО ЦЯ НАЗВА ЯКРАЗ ДЛЯ НЬОГО! БАГАТО ПРАЦЮЄ, БАЧИМОСЬ ТІЛЬКИ НА СВЯТА! ЩЕ ПЕКЛА СЬОГОДНІ СИРНИК, ТРОХИ ВОГКИЙ ВИЙШОВ! АЛЕ СМАЧНИЙ! СКЛЯНА БРИТВАНКА НЕ ДУЖЕ ДОБРА ДЛЯ ПЛЯЦКІВ! ВЕЛИКЕ ДЯКУЮ ЗА РЕЦЕПТ!  ПЕРЕДИВЛЮСЬ РЕШТА! БУДУ ПРОБУВАТИ!  ХАЙ В ВАШІЙ РОДИНІ ЗАВЖДИ БУДЕ ЩАСТЯ І СПОКІЙ!
Автор: Olenka | 29 Квітня, 2016  19:16


))))ха-ха, чоловік у Вас з гумором!))) Щиро дякую за приємні слова! Взаємно! Ви молодець! Цей пляцок дійсно досить трудоємкий. Але думаю, що рідні оцінять. Я цього разу також пекла сирник за новим рецептом. Найближчим часом викладу на сайті.
Сторінка 2 із 3«««123»»»

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Кількість пір року (сезонів), прописом?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 5
Рейтинг 2
Рейтинг 1
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 13
Ботів: 1
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO