Пляцок "Батяр"
пляцок батяр
Інгредієнти:
Тісто
мука 2 скл.
жовтки5 шт.
цукор1 скл.
порошок до печива2 ч.л.
маргарин1 п.
сметана4 ст.л.
Крем
згущенка варена200 г
масло200 г
кава розчинна1 ч.л.
горілка1 ст.л.
Кокосова начинка
кокос200 г
цукор100 г
яйця2 шт.
молоко1 скл.
Корж безе
білки 5 шт.
цукор1,5 скл.
морозиво сухе1 п.
ізюм0,5 скл.

Справжній львівський пляцок з справжньою львівською назвою)))). Слово "батяр" означає легковажний чоловік, дрібний хуліган, забіяка, кумедний та відважний. Не знаю як це пов"язано із даним рецептом, але мушу сказати, що це ще один надзвичайно смачний львівський пляцок, як і інша випічка Західної України. 

 

 

Як приготувати

Тісто. 1п.маргарину, 1 скл. цукру, 5 жовтків, 4 ст.л. сметани, 2 скл.муки, 2 ч.л. порошку до печива.

Маргарин посікти з мукою та порошком до печива, додати всі інші інгредієнти, замісити еластичне тісто. Розділити його на 2 частини та покласти у холодильник на 1 год.

Одну частину розкачати та викласти у застелену пергаментом форму.

Кокосова начинка. 200 г кокосу залити 1 скл молока та поставити на маленький вогонь, щоб закипіло. Накрити кришкою, остудити. Дадати 100 г цукру, 2 яйця та перемішати. Поділити на 2 частини. Одну частину викласти на тісто, рівномірно розподілити.

Випікати при температурі 200 град. 40-50 хв, поки тісто підрум"яниться. Так само робимо і другий корж з кокосом.

Корж бізе. 5 білків збити в круту піну. По трохи додати 1,5 скл. цукру. Збивати хвилин 15, поки маса не стане густою. Додати 1 п. польського морозива з шоколадним смаком, 0,5 скл. ізюму, все обережно перемішати та викласти на пергамент. Сушити бізе при температурі не більше 100 град 3-4 год.

Крем. 200 г вареної згущенки збити з 200 г розм"якшеного масла. У 1 ст.л. горілки розчинити 1 ч.л. розчинної кави. Додати до крему, перемішати.

Збираємо пляцок: корж з кокосовою начинкою - 1/2 крему - корж бізе - 1/2 крему - корж з кокосовою начинкою(кокосом до низу)

Зверху пляцок полити шоколадною помадкою.

рецепти пляцків
польське морозиво

Пошук за інгредієнтами
8 Грудня, 2015  17:55
Переглядів: 16982
Рейтинг: 108 / 472 ( Добре )

Схожі рецепти

5 Березня, 2017
Пляцок "Метеорит"

Останні коментарі : 6

Автор: Julia | 25 Серпня, 2016  18:37


СЬОГОДНІ СПЕКЛА.КОРЖІ КЛАСН,ТІСТО ГУСТЕ НЕБУЛО,КАЧАЛКОЮ НЕ МОГЛА РОЗКАЧАТИ.А ОТ БІЗЕ З ШОК. МОРОЗИВОМ НЕПОЛУЧИЛОСЬ,ВИЙШЛО ДУЖЕ ТВЕРДЕ ,МІСЦЯМИ ЯК КАРАМЕЛЬ,МОЖЛИВО ПЕРЕСУШИЛА.ТОМУ ЗРОБИЛА ЗВИЧАЙНЕ БІЗЕ.ДУЖЕ СМАЧНО.
Сторінка 2 із 2«««12

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Десять мінус три буде, прописом?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 68
Ботів: 0
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO