Пляцок "Амоняк з вишнями"
пляцок амоняк з вишнями
Інгредієнти:
Тісто
яйця8 шт.
цукор1 скл.
масло250 г
амоній2 ч.л.
борошно3 скл.
сметана1 скл.
какао3 ст.л.
Начинка
вишні у власному соку1 л
горіхи грецькі1 скл.
Крем 
молоко750 мл
цукор1 скл.
пудинг ванільний2 уп.
масло300 г
Додатково
шоколад100 г

Це старий добрий рецепт пляцка з вишнями, який зберігся у мене ще здавна))Колись ми  пекли його часто на День Народження, а зараз якось призабули. Постійно з"являються нові інгредієнти і , відповідно, нові рецепти пляцків. Але ж і такі перевірені рецепти інколи дуже навіть доречні.Тут прості та доступні складники, тому виходить досить дешевий пляцок. Крем можна приготувати будь-який Ваш улуюблений. І сметаноковий, і згущенку, і заварний. У мене це простий заварний крем на ванільному пудингу, що на смак нагадує морозиво.

Вцілому, пляцок виходить великий та смачний. Вишеньки та горішки чудово його доповнюють. Спробуйте - дуже смачно та просто!

Як приготувати

Форма 25*35 см

Тісто. Яйця збити з цукром. Окремо розчинити амоній у сметані, перемішати та залишити на 10 хв, щоб амоній прореагував і утворилась піниста маса. з"єднати цю масу зі сметаною, перемішати. Додати розтоплене масло(можна маргарин) та перемішати. Додати 3 скл. борошна та замісити тісто міксером. Тісто виходить однорідне, консистенцією, як густа сметана. Розділити його на дві частини. До однієї частини додати 3 ст.л. какао та перемішати до однорідності.

1/2 ч. білого тіста викладаємо у застелену форму. На тісто викладаємо вишні. По вишнях поливаємо решта білого тіста. Робимо це обережно, ложкою так, щоб в результаті вишні "сховались". Випікаємо при температурі 190 град. 1 год. Гарячий корж виймаємо з форми, охолдоджуємо.

З коричневого тіста печемо 2 однакових коржі. Випікаємо їх при температурі 180 град 25 хв.

Крем. Від 750 мл. молока відлити 1 скл. Розчинити у ній 2 п. ванільного пудингу. До решта молока додати 1 скл. цукру, перемішати, закип"ятити. У кипляче молоко, тоненькою цівкою влити розчинений пудинг, постійно помішуючи.  Варити, помішуючи, ще кілька хвилин до загустіння. Остудити. М"яке масло збити, по ложці додаючи пудинг, до пишної маси.

Збираємо пляцок: коричневий корж - крем - 1/2 скл.горіхів - білий корж з вишнями - крем - 1/2 скл.горіхів - коричневий корж .

Зверху пляцок змастити шоколадом та посипати горіхами. Залишити пропитатись на 12 год.

Смачного!

пляцок з вишнями
дешеві пляцки

 

Пошук за інгредієнтами
6 Грудня, 2018  16:34
Переглядів: 540
Рейтинг: 12 / 59 ( Відмінно )

Схожі рецепти

16 Листопада, 2018
Варшавський яблучник

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Десять мінус три буде, прописом?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 5
Рейтинг 2
Рейтинг 1
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 18
Ботів: 0
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO