Паска з маком на згущеному молоці
рецепт паски
Інгредієнти:
Тісто
вода0,5 л
згущенка180 г
жовтки4 шт.
дріжджі50 г
масло вершкове4 ст.л.
мука~1кг
Макова начинка 
мак1 скл.
мед2 ст.л.
масло1 п.

Не перестаю дивуватись різноманіттю рецептів української паски. Напередодні свята Великодня дізналась оригінальний рецепт паски з маком. Таку Великодню пасху готують на Хмельниччині. Цей рецепт дуже цікавий, так як тісто для паски приготоване на згущеному молоці. В результаті виходить надзвичайно смачна паска - пухка, м"якенька, запашна. Макова начинка з медом дуже добре поєднується з ароматним дріжджовим тістом. Спробуйте обов"язково!

Як приготувати

Спочатку готуємо начинку. Мак змолоти з допомогою кавомолки. Запарити, остудити, додати 2 ст.л. меду, 2 ст.л. розтопленого вершкового масла. Перемішати.

Тісто. Воду підігріти до літньої, додати сиру згущенку, перемішати вінчиком до розчинення згущенки. Розчинити у цій суміші 50 г свіжих дріжджів. Залишити у теплому місці на 10 хв. Додати 4 жовтки та 4 ст.л. розтопленого вершкового масла. За бажанням можна також додати ваніль  та 0,5 скл. цукру, якщо ви любите більш солодку паску. Як на мене, то згущенки достатньо, тому я не додвала цукор. Все ретельно перемішати вінчиком. Додати приблизно 1 кг муки. Тісто має бути м"яке і трохи прилипати до рук. Залишити тісто підходити у теплому місці на 1,5 - 2 години.

Форми для пасок змастити жиром. Відриваємо невеликий шматок тіста та розкачуємо його шаром 1-1,5 см, викладаємо у форму. Змащуємо маковою начинкою, шаром приблизно до 1 см, відступаючи від краю близко 0,5  см, щоб начинка не витекла під час випікання. Так само робимо другий шар тіста- мак. Чергуємо доти. поки не заповнимо 1/3 форми. Залишаємо підростати у формі ще на 30 хв. Змащуємо жовтком, прикрашаємо за бажанням. Випікаємо паски у розігрітій до 190 град. духовці приблизно 1 год - 1 год 30 хв, залежно від розміру форми. 

Паска на згущенці готова! Всіх вітаю з Великоднем!!!

паска з маком
паска а згущеному молоці

Пошук за інгредієнтами
16 Квітня, 2016  22:38
Переглядів: 1128
Рейтинг: 114 / 476 ( Добре )

Схожі рецепти

4 Березня, 2016
Панеттоне рецепт

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Природний супутник землі?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 71
Ботів: 2
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO