Паска рецепт на 10 жовтків
паска 10 жовтків
Інгредієнти:

На 4 шт. по 800 г

ОПАРА:

молоко - 0,5 л

дріжджі - 100 г

цукор -3 ст.л.

борошно - 8 ст.л.

ТІСТО:

жовтки - 10 шт.

сметана (домашня) - 100 г

смалець(свинячий жир) - 50 г

масло 82% - 150 г

олія нерафінована - 50 мл

сіль - 0,5 ч.л.

цукор - 300 г

ванільний цукор - 1 п. 16 г

борошно просіяне -1450 г

куркума - 0,5 ч.л.

лим.цедра - з 1 шт.

горілка - 1 ст.л.

сухофрукти - 400 г

Пропоную свій перевірений рецепт паски на 10 жовтків, яку щороку печу в кошик для освячування. Я б сказала, що це класична паска. Вона виходить здобна, волога, запашна та рум'яна! Моя паска поєднує в собі три різні види жиру, що дає просто чудове, ніжне, повітряне тісто та особливий смак! А ще справжня українська паска прикрашена косами та виробами з тіста, як в давнину. Спробуйте - це зовсім не складно, гарно та дуже смачно! Дивіться у відео -  я показую як прикрашати паску косми та ділюся своїм досвідом приготування. 

Як приготувати

Розпочнемо з приготування Опари. У елику миску наливаю літнє молоко. Додаю 3 ст.л. цукру від загальної кількості та перемішую. Тоді розкришую дріжджі. Якщо у Вас сухі дріжджі, то додаємо їх після борошна. Дріжджів потрібно багато, тому що тісто буде насичене та жирне. Тепер додаю 8 ст. л. борошна від загальної кількаості та замішую рідке тісто, як на млинці. Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо в теплі на 30 хв. 

А тим часом приготуємо ЗДОБУ. Нам потрібне мяке масло. Для паски бажано брати із жирністю не менше 82 % . Також, я додаю до паски смалець. Він робить тісто дуже ніжним, а на смак зовсім не відчутний. А ще даю домашню сметану, яка надає неймовірного вершкового аромату. Насипаємо цукор та ванільний цукор. Кількість цукру можемо корегувати, відповідно до свого смаку. В мене паска доволі солодка. Ще додаємо сюди 0,5 ч.л. солі. Додаємо 10 жовтків та перемішуємо все міксером, щоб цукор трохи розчинився. 

Опара вже готова, бачимо, що утворилися бульбашки. Вливаємо сюди здобу. Додаємо просіяне борошно, куркуму та починаємо замішувати тісто. Рекомендую борошно додавати у три етапи, щоб краще зрозуміти консистенцію тіста. Ваша кількість борошна щоразу може змінюватися, в залежності від якості та обєму продуктів. Тому рекомендую звертати увагу саме на консистенцію тіста. 

Тепер змащуємо робочу поверхню олією та вимішуємо тісто 15-20 хв., щоразу доливаючи олію. Тітсо стане ніжне та не прилипатиме до рук. Знову повертаємо його у миску, змащуємо харчовою плівкою та залишаємо підходити в теплі  на 1,5 год.  Воно добре підходить і стає повітряним. Змащуємо руки олією та ще раз вимішуємо тісто. Тепер додаємо 1 ложку горілки, цедру з лимона та пропарені сухофрукти. Посипаємо ще 2 ст.л. борошна, щоб забрати зайву вологість. Все перемішуємо. Тісто знову змащуємо олією та залишаємо тісто підходити на 1 годину. 

Форми для паски я змащую та обгортаю пергаментом. Руки змащую олією та відриваю шматочок тіста, формуючи кульку. (див у відео) Наповнюю форми тістом НЕ БІЛЬШЕ, як на 1/3. Прикрашаю косами з того самого тіста. ( весь процес є у відео) Коли паска підійде у формі і збільшиться приблизно в 2-3 рази, змащую її жовтком. 

Випікаю при температурі 160 град. приблизно 1 год. Маленкі паски - 30 хв. АЛЕ ОРІЄНТУЙТЕСЬ НА СВОЮ ДУХОВКУ. 

Готові паски виймаємо з форми та охолоджуємо на решітці. 

Вітаю Вас з прийдешнім Великоднем! Нехай паска вдається якнайкраще!

класична паска
паска рецепт

Пошук за інгредієнтами
25 Березня, 2020  22:10
Переглядів: 8635
Рейтинг: 16 / 78 ( Відмінно )

Схожі рецепти

8 Квітня, 2019
Паска за ніч

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Десять мінус три буде, прописом?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 5
Рейтинг 2
Рейтинг 1
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 15
Ботів: 1
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO