Паска, як Панеттоне
панетоне рецепт
Інгредієнти:
Для опари
дріжджі50 г
молоко150 мл
борошно150 г
Для здобного тіста
молоко150 мл
масло 82%200 г
жовтки3 шт.
цукор200 г
борошно500 г
Додатково до тіста
борошно150 г
білки2 шт.
сільщіпка
Наповнювачі
родзинки200 г
коньяк30 мл
ванільний цукор16 г
лимонна цедра1  ч.л.
грейпфрутова цедра1 ч.л.
кардамон4-5 шт.
мускатний горіх1/2 ч.л.
куркума1/2 ч.л.

Практично в кожного українця є рідні, які на заробітках в Італії. Завдяки їм, ми, українці, чудово знаємо, що таке італійське панеттоне і наскільки воно смачне! Дуже нагадує нашу українську великодню паску, тільки більш ароматне і вологе. Я впевнена, що багато наших господинь, як і я, намагалися відтворити цей смачний рецепт панеттоне. Але зробити це не так просто, як здається. Щоб паска вийшла волога, ароматна, здобна, рівна, пухка, гарна, смачна і довго не черствіла, як панеттоне))))Та чого тільки не вигадають наші завзяті українки! Тому пропоную Вам спробувати рецепт паски, яка на смак дуже схожа на вишукане панеттоне. Тут особливий спосіб приготування тіста - це заварна здоба, завдяки якій тісто стає вологим та м"яким. Як і в рецепті панеттоне, тут присутні багато натуральних ароматів, що надає насиченого запаху. Також, цікавим є процес бродіння тіста, що відбувається поступово в декілька етапів. Через це тісто довго не черствіє. І на завершення хочу сказати, що я навіть спробувала заморожувати цю паску! Дивіться відео рецепт та пишіть в коментарях про свій досвід приготування панеттоне. Безсумнівно, разом у нас вийде ідеальний рецепт паски, як панеттоне))))

Як приготувати

З цієї порції тіста виходить 3 великі паски, вагою по 500 г кожна.

Опара. Дріжджі покришити виделкою, залити ледь - теплим (30-35 град.) молоком та розчинити. Додати 150 грамів борошна, перемішати все вінчиком до однорідності. Накрити харчовою плівкою та залишити у теплому місці на 30-40 хв, щоб опара піднялась та утворились бульбашки. Важливо! Час на підіймання опари може бути більшим, залежно від температури навколишнього серидовища. Чим холодніше - тим більше потрібно часу.

Здобне тісто. 150 мл молока підігріти разом з маслом, щоб масло розтопилось. Окремо 3 жовтки розтерти з 200 г цукру до білої пишної маси. Ще тепле (50 град) молоко з маслом влити у жовтки, перемішати все вінчиком. До теплої маси поступово додаємо борошно, замішуючи не густе тісто.

Тим часом, опара підросла. Додаємо здобне тісто до опари та ретельно перемішуємо. Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо в теплі ще на 1 год - 1 год 20 хв. Тісто має добре підрости. 

Готуємо натуральний ароматизатор. До 30 мл коньяка коньяку додати : цедру з 1/2 лимона, цедра з 1/2 грейпфрута, 1/2 ч.л. куркуми (для апетитного жовтого кольору), 1/2 ч.л. мускатного горіха, 1 п. (16 г) ванільного цукру.  В кардамону вийняти зерна та подрібнити їх. Додати до ароматної суміші. Все ретельно перемішати.

Коли тісто збільшилось в об"ємі, обминаємо його. Додаємо наповнювачі: 200 г промитих родзинок та ароматну суміш, перемішуємо. Додаємо до тіста ще 150 г борошна та перемішуємо. Перекладаємо у більшу ємність, бо дріжджі вже "розгулялись" і тісто швидко "росте". Знову прикриваємо харчовою плівкою та залишаємо підходити в теплі.

Коли тісто підійшло, обминаємо його та додаємо 2 білки, збити зі щіпкою солі, добре перемішуємо. Не зважаючи на те, що в нашому тісті багато масла, воно и має повітряну структуру, у ньому утворюєтся багато бульбашок, значить і паска буде повітряною.

Змащуємо руки олією та набираємо тісто у форми, заповнюючи їх на 1/3. Залишаємо ще на 20-30 хв, щоб тісто підійнялось у формах. Випікаємо паски 20 хв при температурі 200 град. Тоді зменшуємо температуру до 180 град та випікаємо ще 20-30 хв, залежно від розміру форми. 

Ці паски дуже добре виймаються з форми. Охолоджуємо та зберігаємо у поліетиленовому пакеті. На другий чи третій день паска стає ще краща, волога та добре ріжеться. Також таку паску-панеттоне можна навіть заморожувати. Розморозити її потрбно потім в пакеті. Звичайно, що вона не така пухка,як свіжа, але все одно залишається м"якою та вологою. Рекомендую!

паска рецепт
великодня паска рецепт
рецепт паски
рецепт панетоне

Пошук за інгредієнтами
8 Березня, 2019  23:34
Переглядів: 2452
Рейтинг: 128 / 634 ( Відмінно )

Схожі рецепти

8 Квітня, 2019
Паска за ніч

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Кількість пір року (сезонів), прописом?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 5
Рейтинг 2
Рейтинг 1
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 23
Ботів: 10
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO