Пахлава медова
пахлава
Інгредієнти:
молоко1 скл.
маргарин100 г
сметана3 ст.л.
порошок до печива1 ч.л.
мука3,5-4 скл.
олія для смаження0,5 л.
для сиропу
вода1 скл.
цукор1 скл.
мед2 ч.л.

Після відпочинку на морі, у мене з"явився задум приготувати пахлаву медову, таку, яку продають на пляжі. Моїм дітям вона дуже смакувала, бо була солоденькою, хрусткою та апетитною. Чесно кажучи, здавалось, що приготувати таку ж пахлаву буде не просто, але все ж таки я наважилась спробувати. Як виявилось, рецепт пахлави простий і приготувати пахлаву в домашніх умовах зовсім не складно. В результаті, моя пахлава вийшла точнісінько, як на морі - смачна, крихка і ароматна. По цьому рецепу пахлави получилось багатенько!)))І ми їли, і всіх пригощали))) 

Як приготувати

Маргарин розтопити, додати до молока, перемішати вінчиком. Додати також сметану, перемішати. Додати муку та порошок до печива, замісити тверде, еластичне тісто, як на вареники. Накрити його харчовою плвкою(чи викласти у поліетиленовий мішечок) та залишити на 15 хв. Готове тісто поділити на 4 частини. Розкачувати по одній частині як можна тонше, підсипаючи мукою. Чим тонше розкачати, тим смашніша палава. Ідеально - 1 мм. Розкачане тісто залишити підсихати на столі на 10-15 хв, перевертаючи час від часу то на одну, то на другу сторону. Скрутити в рулет, але не щільно, ЩОБ ТІСТО МІЖ СОБОЮ НЕ ЗЛИПЛОСЬ.Порізати смужками, як на фото. Кожен шматочок перевернути, розправити та зліпити між собою краї, щоб пахлава не розсипалась під час смаження. Смажимо пахлаву з обох сторін у розігрітій олії до золотистого. Це відбувається дуже швидко, тому пильнуємо. Виймаємо на паперову серветку, щоб забрати зайвий жир. 

Сироп

Воду з цукром довести до кипіння і кип"ятити 5 хв, помішуючи. Вкінці додати 2 ч.л. меду, перемішати.

Коли пахлава остудиться, вмокнути її в ГАРЯЧИЙ сироп на кілька секунд і вийняти. 

Все, пахлава готова. В принципі, все просто. Головний секрет смачної пахлави - це тоненько розкачане тісто. Смачного!

пахлава медова
пахлава рецепт
пахлава в домашніх умовах

Пошук за інгредієнтами
30 Липня, 2016  11:55
Переглядів: 1606
Рейтинг: 126 / 495 ( Добре )

Схожі рецепти

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Природний супутник землі?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 72
Ботів: 0
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO