Пахлава медова

Інгредієнти:

молоко 1 скл.
маргарин 100 г
сметана 3 ст.л.
порошок до печива 1 ч.л.
мука 3,5-4 скл.
олія для смаження 0,5 л.
для сиропу
вода 1 скл.
цукор 1 скл.
мед 2 ч.л.

Після відпочинку на морі, у мене з”явився задум приготувати пахлаву медову, таку, яку продають на пляжі. Моїм дітям вона дуже смакувала, бо була солоденькою, хрусткою та апетитною. Чесно кажучи, здавалось, що приготувати таку ж пахлаву буде не просто, але все ж таки я наважилась спробувати. Як виявилось, рецепт пахлави простий і приготувати пахлаву в домашніх умовах зовсім не складно. В результаті, моя пахлава вийшла точнісінько, як на морі – смачна, крихка і ароматна. По цьому рецепу пахлави получилось багатенько!)))І ми їли, і всіх пригощали))) 

Як приготувати

Маргарин розтопити, додати до молока, перемішати вінчиком. Додати також сметану, перемішати. Додати муку та порошок до печива, замісити тверде, еластичне тісто, як на вареники. Накрити його харчовою плвкою(чи викласти у поліетиленовий мішечок) та залишити на 15 хв. Готове тісто поділити на 4 частини. Розкачувати по одній частині як можна тонше, підсипаючи мукою. Чим тонше розкачати, тим смашніша палава. Ідеально – 1 мм. Розкачане тісто залишити підсихати на столі на 10-15 хв, перевертаючи час від часу то на одну, то на другу сторону. Скрутити в рулет, але не щільно, ЩОБ ТІСТО МІЖ СОБОЮ НЕ ЗЛИПЛОСЬ.Порізати смужками, як на фото. Кожен шматочок перевернути, розправити та зліпити між собою краї, щоб пахлава не розсипалась під час смаження. Смажимо пахлаву з обох сторін у розігрітій олії до золотистого. Це відбувається дуже швидко, тому пильнуємо. Виймаємо на паперову серветку, щоб забрати зайвий жир. 

Сироп

Воду з цукром довести до кипіння і кип”ятити 5 хв, помішуючи. Вкінці додати 2 ч.л. меду, перемішати.

Коли пахлава остудиться, вмокнути її в ГАРЯЧИЙ сироп на кілька секунд і вийняти. 

Все, пахлава готова. В принципі, все просто. Головний секрет смачної пахлави – це тоненько розкачане тісто. Смачного!

0/5 (0 Reviews)