Новий пляцок "Зелений Гай"
пляцок зелений гай
Інгредієнти:

ІНГРЕДІЄНТИ ф.25*35 см:

      МАКОВИЙ КОРЖ:

  яйця - 5 шт.

  цукор - 170 г

  сметана - 60 г

  амоній - 1 ч.л.

  борошно - 150 г

  мак - 100 г

     ЗЕЛЕНИЙ КОРЖ:

  яйця - 3 шт.

  цукор - 150 г

  ваніль - 1 п. 16 г

  молоко - 120 мл

  масло - 60 г

  кисіль "яблуко" - 1 п. 40 г

  борошно - 120 г

  розпушувач - 2 ч.л.

  яблука очищені - 300 г

    КРЕМ:

 кисломолочний сир - 400 г

 згущенка сира - 150 г

 сметана 20% - 400 г

 цукор - 50 г

 ванільний цукор - 1 п. 16 г

 загущувач - 12 г

 СИРОП: 

 70  мл води +

 1 ч.л. цукру

  Додатково:

 желе зі смаком ківі - 2 п. по 75 г

 кипяток - 0,5 л

Друзі Маковий корж, ось у мене знову новий пляцок "Зелений Гай" . Рецепт пропрацювала декілька разів, щоб досягти гармонійного та збалансованого смаку. Результатом дуже задоволена! Маковий корж має більш стійку структуру, не просідає, при цьому пухкий і м"який, у ньому добре відчувається мак. Верхній корж неймовірно вологий та м"якенький, завдяки тому, що містить яблука. Крем-чіз зі сметаною і сирою згущенкою підійшов ідеально! А шар желе зверху пляцка - надав кислинку! Рекомендую спектии цей смачний пляцок! P.S. Одразу скажу, що кисіль можна замінити крохмалем в тій же кількості, а яблука не давати взагалі. АМОНІЙ нічим не заміниш, бо тоді виходить зовсім інша структура тіста.

Як приготувати

Маковий корж. Мак змолоти, запарити. 5 білків збити в піну. Додати цукор, збити до густої та пишної маси. Додати 5 жовтків, збити. 

Амоній розчинити у сметані. Утвориться піниста маса. Додати до збитих яєць та перемішати. Додати запарений мак та борошно. Замісити тісто на низьких обертах міксера.

Викласти у форму, застелену пергаментом. Випікати при температурі 180 град. приблизно 40 хв. 

Зелений корж. 3 білки збити в піну. Додати цукор та ванільний цукор, збиваємо до пишності. Додаємо жовтки, збиваємо. Далі, додаємо борошно, розпушувач та кисіль. Замішуємо тісто на низьких обертах міксера. Окремо, закип"ятити молоко в масло. Гарячим влити в тісто, швидко перемішати міксером. 

Викласти тісто у застелену форму. На тісто викласти яблука, порізані пластинками 0,5 см. (див. відео). УВАГА! Яблук багато не потрібно! Випікати при температурі 180 град 

приблизно 40 хв. 

КРЕМ-ЧІЗ зі згущенкою. До кисломолочного сиру додаємо сиру згущенку. ЇЇ кількість може змінюватися в залежності від того, наскільки твердий у Вас сир. Перебиваємо все блендером. Утворюється однорідна легка маса. 

Окремо сметану збити з цукром та ванільним цукром. Якщо сметана не високої жирності, додаємо загущувач. До збитої сметани додаємо сирну масу та збиваємо все разом. 

Складаємо пляцок : маковий корж - крем - зелений корж  

У 0,5 л води розчинити 2 п. желе з ківі. Коли воно охолоне і почне густішати, викласти на пляцок. 

пляцок з маком

Пошук за інгредієнтами
19 Січень, 2020  19:49
Переглядів: 2318
Рейтинг: 29 / 145 ( Відмінно )

Схожі рецепти

16 Грудня, 2019
Пляцок Жешов'як
7 Листопада, 2019
Пляцок з халвою

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Кількість пір року (сезонів), прописом?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 5
Рейтинг 2
Рейтинг 1
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 30
Ботів: 5
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO