Новий пляцок «Вишневий цвіт»

Інгредієнти:

Білий бісквіт
яйця 8 шт
цукор 7 ст.л.
ванільний цукор 1 ст.л
мука 8 ст.л
порошок до печива 1 ст.л.
Коричневий корж
мука 1 скл
цукор 3/4 скл
какао 3 ст.л.
сода 1 ч.л.
молоко 1/2 скл.
олія 1/4 скл
яйця 1 шт
порошок до печива 1 ч.л.
кипяток 1/2 скл
Желе
вишневе желе 1 п.
вода 200 г
Пудинговий крем
вишневий пудинг 1 п.
вишневий сироп 1 скл
вода 1 скл
масло 300 г

Новий пляцок «Вишневий цвіт». Рецепт з фото

Цей новий пляцок робила чоловікові на День Народження. Він м’який та ніжний, має насичений вишневий смак. Пляцок «Вишневий цвіт» виглядає дуже ефектно, завдяки рожевому крему та вишневому желе. І надзвичайно смачний, з вишнями! Пухкий бісквіт, желе, пудинговий крем на вишневому соку. Дуже ароматно та яскраво!Спробуйте і Ви цей смачний рецепт пляцка!

Як приготувати

Білий бісквіт. Білки збити до піни, додати цукор, збити до густоти. Додати жовтки, збити. Додати муку і порошок до печива. Збити на низьких обертах міксера.

Викласти у форму, пекти при 190 град 40 хв. Охолодити. Горизонтально розрізати на дві частини.

Коричневий корж. Окремо розмішати сухі і рідкі компоненти. З’єднати. Додати 0,5 скл крутого кип ятка, все акуратно і швидко перемішати. Тісто буде дуже рідке. Влити його в підготовану форму. Відразу ж поставити у розігріту до 180 град. Духовку. Випікати 40-50 хв.

Желе. 1 п. вишневого желе всипати у банку, залити 200 мл. кип’ятку. Розмішати до повного розчинення грудок. Вилити у форму того ж розміру, що і коржі. Остудити. Розрізати на 4 поздовжні смужки. На пляцок викладати смужками.  

Пудинговий крем. 1 скл соку від вишень у власному соку влити у антипригарну каструлю. Додати 0,5 скл води. Поставити на маленький вогонь. Тим часом, розчинити 1 п. вишневого пудингу у 0,5 скл. води. Коли вишневий сік закипить, тоненькою струйкою влити розчинений пудинг, постійно помішуючи, до запустіння. Зняти з вогню. Охолодити.

Збити 300 г масла, по ложці додаючи готовий пудинг. Виходить дуже смачний вишневий крем. Він добре підійде до різних пляцків, тортів, рулетів та іншої святкової випічки.

Збираємо пляцок: Коричневий корж – вишневий крем – вишні – білий корж – вишневий крем – желе – трішки крему знизу коржа для фіксації – білий корж – шоколадна помадка (рецепт тут). Корж, який буде на желе, слід знизу трішки змастити кремом, щоб він «схопився» з желе і не відпадав при нарізанні.

Смачного! І вдалих нових пляцків Вам!

0/5 (0 Reviews)