Новий пляцок "Принцеса на горошині"
пляцок принцеса на горошині
Інгредієнти:
Тісто
жовтки5 шт.
цукор1 скл.
борошно3 скл.
розпушувач3 ч.л.
маргарин1 п.
сметана3 ст.л.
Начинка
білки5 шт.
цукор1 скл.
яблука1 кг
мак100 г
вишневий кисіль2 п.
Крем
молоко1 скл.
манка2 ст.л.
цукор0,5 скл
банани2 шт
масло150 г

Рецепт пляцка "Принцеса на горошині" мені дала сусідка, родом з Івано-Франківщини. Які ж смачні та гарні пляцки там печуть! Я зразу вирішила спекти цей пляцок. І була насправді зачарована ним! Хоч нових пляцків перепекла вже багатенько...))В цьому пляцку все дуже гармонійно та вдало поєднано. Яблука і сухий мак, який підкреслює смак пісочного тіста та бізе з киселя. Пляцок виходить одночасно хрусткий та ніжний. Але найбільше мені сподобався банановий крем! Геніально простий: манна каша, масло і банан. Але який смачний! Пропорція ідеальна - крем густий і його достатньо багато, щоб пропитати пляцок. Словом, все супер! Обов"язково спробуйте цей новий рецепт.

Як приготувати

Форма 25*35 см

Тісто. Муку + розпушувач посікти з маргарином до утворення крихти. Окремо збити жовтки з цукром. Влити збиті жовтки у муку з маргарином. Додати 1 скл цукру, 3 ст.л. сметани та замісити тісто. Поділити його на 4 частини: 2 рівні ч. більші та 2 рівні ч .менші. Менші частини тіста кладемо у морозилку, більші - в холодильник. 

Тим часом, готуємо начинку. Яблука почичтити, порізати скибками  5 мм. Білки збити в піну, додати цукор, збити, додати 2 уп. польського киселю, збити.

1 більшу частину тіста розкачати, викласти у форму. Яблука мокаємо в сухий мак та викладаємо на тісто. Зверху змащуємо 1/2 білків. На білки потрібно потерти 1 меншу ч. тіста. Вмпікаємо при темпераурі 200 град приблизно 50 хв.

Так само готуємо ще один корж.

Крем. До молока додати 0,5 скл. цукру, перемішати, поставити варити, всипати 2 ст.л. манки. закип"ятити, постійно помішуючи. Остудити. Банани потерти на грубій терці. Додати до манки м"яке масло, збити до пишної маси. Вкінці додати потерті банани, збити все разом.

Збираємо пляцок: перший корж начинкою до низу - крем - другий корж начинкою доверху. Дати пропитатись мінімально - 6 год. 

Смачного!

пляцки рецепти
пляцок з бананом

Пошук за інгредієнтами
18 Лютий, 2018  15:06
Переглядів: 9792
Рейтинг: 115 / 568 ( Відмінно )

Схожі рецепти

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Природний супутник землі?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 5
Рейтинг 2
Рейтинг 1
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 97
Ботів: 0
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO