Новий пляцок “Кармеліта”

Інгредієнти:

Тісто
мука  4 скл.
какао 150 г
цукор 2,5 скл.
сода 2 ч.л.
порошок до печива 3 ч.л.
ваніль 1 п.
яйця 4 шт.
молоко 2 скл.
олія 1 скл.
кип’яток 2 скл.
Макова маса
мак 1 скл.
цукор 3 ст.л.
білок 1 шт.
масло 2 ст.л.
вишні 100 г
Прошарок з желе
вишневе желе 2 уп.
вода 300 г
пряники в шоколаді 500 г
Крем
сметана 300 г
шоколад 200 г

Західні пляцки – це, мабуть, найшикарніша випічка. Так і новий пляцок “Кармеліта” – шикарний: високий, великий, гарний, багатий і дуже смачний! Рецепт пляцка не простий, з ним справді треба трохи повозитись. Але результат цього вартий. Фото пляцка беззаперечно це підтверждує. Особливо такий новий рецепт сподобається любителям пляцків з маком. Словом, ось рецепт з фото – спробуйте та здивуйте гостей смачним пляцком з циганською назвою “Кармеліта”.

Як приготувати

Тісто. Змішати всі сухі інгредієнти: муку, соду, какао, порошок до печива, цукор та ванільний цукор. Окремо змішати всі рідкі інгредієнти: яйця, молоко, олію. Влити рідку суміш у суху. Перемішати. Залити 2 скл. крутого кип’ятка та швидко перемішати. Утвориться дуже рідке тісто.

Макова маса. 1 скл. маку змолоти та запарити. Остудити.  1 білок збити з 3 ст.л. цукру в густу піну, додати до маку. Також додадати 2 ст.л. розтопленого масла, перемішати.

Одну половину коричневого тіста вилити у застелену пергаментом форму. Зверху тіста, чайною ложкою викласти 1/2 макової маси, невеликими кульками, як на фото. По центру кожної макової кульки покласти вишню без кісточки.  Випікати при темп. 180 град. 50-60 хв. Так само робимо  і другий корж.

Прошарок з желе. 2 п. вишневого желе розчинити у 300 г кип’ятка. Остудити. Коли желе почне гуснути і стане гелеподібної консистенції, викласти по 1/2 на кожен корж. На один з коржів, поки желе ще не застигло, викласти пряники в шоколаді з начинкою. Залишити до повного застигання.

Крем. Сметану нагріти до 50-60 град на маленькому вогні, додати подрібнений шоколад. Варити помішуючи ще 5-7 хв, але не дайте скипіти. Зняти з вогню. Остудити. Змастити корж з пряниками. Покласти другий корж (желе до середини). Залишити пляцок у холодильнику.

Зверху полити шоколадною помадкою (рецепти тут)

Смчного!

0/5 (0 Reviews)