Тісто | |
---|---|
мука | 4 скл. |
какао | 150 г |
цукор | 2,5 скл. |
сода | 2 ч.л. |
порошок до печива | 3 ч.л. |
ваніль | 1 п. |
яйця | 4 шт. |
молоко | 2 скл. |
олія | 1 скл. |
кип'яток | 2 скл. |
Макова маса | |
мак | 1 скл. |
цукор | 3 ст.л. |
білок | 1 шт. |
масло | 2 ст.л. |
вишні | 100 г |
Прошарок з желе | |
вишневе желе | 2 уп. |
вода | 300 г |
пряники в шоколаді | 500 г |
Крем | |
сметана | 300 г |
шоколад | 200 г |
Західні пляцки - це, мабуть, найшикарніша випічка. Так і новий пляцок "Кармеліта" - шикарний: високий, великий, гарний, багатий і дуже смачний! Рецепт пляцка не простий, з ним справді треба трохи повозитись. Але результат цього вартий. Фото пляцка беззаперечно це підтверждує. Особливо такий новий рецепт сподобається любителям пляцків з маком. Словом, ось рецепт з фото - спробуйте та здивуйте гостей смачним пляцком з циганською назвою "Кармеліта".
Як приготувати
Тісто. Змішати всі сухі інгредієнти: муку, соду, какао, порошок до печива, цукор та ванільний цукор. Окремо змішати всі рідкі інгредієнти: яйця, молоко, олію. Влити рідку суміш у суху. Перемішати. Залити 2 скл. крутого кип'ятка та швидко перемішати. Утвориться дуже рідке тісто.
Макова маса. 1 скл. маку змолоти та запарити. Остудити. 1 білок збити з 3 ст.л. цукру в густу піну, додати до маку. Також додадати 2 ст.л. розтопленого масла, перемішати.
Одну половину коричневого тіста вилити у застелену пергаментом форму. Зверху тіста, чайною ложкою викласти 1/2 макової маси, невеликими кульками, як на фото. По центру кожної макової кульки покласти вишню без кісточки. Випікати при темп. 180 град. 50-60 хв. Так само робимо і другий корж.
Прошарок з желе. 2 п. вишневого желе розчинити у 300 г кип'ятка. Остудити. Коли желе почне гуснути і стане гелеподібної консистенції, викласти по 1/2 на кожен корж. На один з коржів, поки желе ще не застигло, викласти пряники в шоколаді з начинкою. Залишити до повного застигання.
Крем. Сметану нагріти до 50-60 град на маленькому вогні, додати подрібнений шоколад. Варити помішуючи ще 5-7 хв, але не дайте скипіти. Зняти з вогню. Остудити. Змастити корж з пряниками. Покласти другий корж (желе до середини). Залишити пляцок у холодильнику.
Зверху полити шоколадною помадкою (рецепти тут)
Смчного!
На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.