Новий пляцок “Червоний Мак”

Інгредієнти:

Тісто 1
маргарин  1 п.
мука 3 скл.
цукор 0,5 скл.
яйця 3 шт.
ванільний цукор 1 п.
порошок до печ. 1 ч.л.
горіхи грецькі 0,5 скл.
Тісто 2
кефір 1 скл.
яйця 3 шт.
джем 5 ст.л.
какао 3 ст.л.
сода 1 ч.л.
мука 2 ст.л.
Бісквіт з желе
яйця 4 шт.
цукор 4 ст.л.
мука 4 ст.л.
порошок до печива 1 ч.л.
вишневе желе 1 п.
вода 400 мл.
Крем з капуччіно
молоко 1 л
пудинг ванільний 2 п.
цукор 1 скл. 
капуччіно 5 ст.л.
масло 400 г

В мене знову новий пляцок. Рецепт польский, дуже класний. Пляцок великий і смачний, цікаво виглядає в розрізі. Шматочки желе підкреслють м”який бісквіт та пісочні поляниці з какао. А крем з капуччіно мені сподобався більше всього! Спробуйте, польскі пляцки завжди дуже смачні!

 

 

Як приготувати

Тісто 1

1 п. маргарину, 3 скл муки, 3 яйця, 1 ч.л. порошку до печива, 1 п. ванільного цукру, 0,5 скл. цукру.

Маргарин посікти з мукою+пор. до печива і цукром до утворення крихт. Додати яйця, вимісити. Утворяться грубі крихти. Додати порізані горіхи, перемішати.

Тісто 2 (темне)

1 скл кефіру, 3 яйця, 5 ст.л. джему(любого), 3 ст.л. какао, 1 скл. цукру, 1 ч.л. (без чубка) соди, погашеної оцтом, 2 ст.л. муки.

У застелену пергаментом форму( 25*35 см) виливаємо темне тісто 2. На нього висипаємо тісто 1 ( крихти з горіхами). Обережно перемішуємо зубочисткою. Випікати 1 год при температурі 180 град. Остудити розрізати горизонтально на 2 частини.

Бісквіт. 4 білки збити, додати 4 ст.л. цукру, збити, додати 4 жовтки, збити. Додати 4 ст.л муки + 1 ч.л. порошку до печива. Випікати у застеленій пергаментом формі (25*35 см). 50 хв при температурі 180-190 град. Готовий бісквіт вийняти з форми, отудити. Невеликою рюмкою вирізати кружечки, діаметром приблизно 3 см.

Окремо розчинити 2 п.вишневої галяретки(желе) в 400 мл. кип”ятка. Остудити. Коли желе почне застигати і стане гелеподібної консистенції, наповнити ним вирізані круглі дірки у бісквіті. Покласти у холодильник до повного застигання.

Крем. 3 скл. молока + 1 скл. цукру поставити на вогонь. Довести до кипіння, постійно помішуючи. Окремо розчинити  у 1 скл. молока 2 п. ванільного пудинга. Коли молоко з цукром закипить, тонкою цівкою влити у нього розчинений пудинг. Перемішати, маса має загуснути. Зняти з вогню. У гарячий пудинг додати 5 ст.л. капучіно з горіховим смаком. Все добре перемішати. Остудити. Додати 2 ст.л. алкоголю і збити з 400 г м”якого масла.

Збираємо пляцок. Корж з крихтами – крем – бісквіт з желе – крем – корж з крихтами. Зверху пляцок залити шоколадною помадкою.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)