Новий пляцок "Червоний Мак"
нові пляцки
Інгредієнти:

Тісто 1
маргарин 1 п.
мука3 скл.
цукор0,5 скл.
яйця3 шт.
ванільний цукор1 п.
порошок до печ.1 ч.л.
горіхи грецькі0,5 скл.
Тісто 2
кефір1 скл.
яйця3 шт.
джем5 ст.л.
какао3 ст.л.
сода1 ч.л.
мука2 ст.л.
Бісквіт з желе
яйця4 шт.
цукор4 ст.л.
мука4 ст.л.
порошок до печива1 ч.л.
вишневе желе1 п.
вода400 мл.
Крем з капуччіно
молоко1 л
пудинг ванільний2 п.
цукор1 скл. 
капуччіно5 ст.л.
масло400 г

В мене знову новий пляцок. Рецепт польский, дуже класний. Пляцок великий і смачний, цікаво виглядає в розрізі. Шматочки желе підкреслють м"який бісквіт та пісочні поляниці з какао. А крем з капуччіно мені сподобався більше всього! Спробуйте, польскі пляцки завжди дуже смачні!

 

 

Як приготувати

Тісто 1

1 п. маргарину, 3 скл муки, 3 яйця, 1 ч.л. порошку до печива, 1 п. ванільного цукру, 0,5 скл. цукру.

Маргарин посікти з мукою+пор. до печива і цукром до утворення крихт. Додати яйця, вимісити. Утворяться грубі крихти. Додати порізані горіхи, перемішати.

Тісто 2 (темне)

1 скл кефіру, 3 яйця, 5 ст.л. джему(любого), 3 ст.л. какао, 1 скл. цукру, 1 ч.л. (без чубка) соди, погашеної оцтом, 2 ст.л. муки.

У застелену пергаментом форму( 25*35 см) виливаємо темне тісто 2. На нього висипаємо тісто 1 ( крихти з горіхами). Обережно перемішуємо зубочисткою. Випікати 1 год при температурі 180 град. Остудити розрізати горизонтально на 2 частини.

Бісквіт. 4 білки збити, додати 4 ст.л. цукру, збити, додати 4 жовтки, збити. Додати 4 ст.л муки + 1 ч.л. порошку до печива. Випікати у застеленій пергаментом формі (25*35 см). 50 хв при температурі 180-190 град. Готовий бісквіт вийняти з форми, отудити. Невеликою рюмкою вирізати кружечки, діаметром приблизно 3 см.

Окремо розчинити 2 п.вишневої галяретки(желе) в 400 мл. кип"ятка. Остудити. Коли желе почне застигати і стане гелеподібної консистенції, наповнити ним вирізані круглі дірки у бісквіті. Покласти у холодильник до повного застигання.

Крем. 3 скл. молока + 1 скл. цукру поставити на вогонь. Довести до кипіння, постійно помішуючи. Окремо розчинити  у 1 скл. молока 2 п. ванільного пудинга. Коли молоко з цукром закипить, тонкою цівкою влити у нього розчинений пудинг. Перемішати, маса має загуснути. Зняти з вогню. У гарячий пудинг додати 5 ст.л. капучіно з горіховим смаком. Все добре перемішати. Остудити. Додати 2 ст.л. алкоголю і збити з 400 г м"якого масла.

Збираємо пляцок. Корж з крихтами - крем - бісквіт з желе - крем - корж з крихтами. Зверху пляцок залити шоколадною помадкою.

Смачного!

пляцок червоний мак

Пошук за інгредієнтами
13 Жовтня, 2015  19:14
Переглядів: 30881
Рейтинг: 116 / 496 ( Добре )

Схожі рецепти

19 Квітня, 2017
Сирник з халвою
5 Березня, 2017
Пляцок "Метеорит"

Останні коментарі : 5

Автор: Анна | 11 Травня, 2016  12:16


Пляцок ніби-то смачний,але дуже важко ріжеться і розвалюється.Крихти дуже всихаються при випічці,можливо треба пекти 40хв,а не годину. Бісквіт за 40хв теж всохся,вирізала кружечки,коли вистиг,то кришився.Думаю треба до 30хв його тримати,щоб був м'яким і ше гарячим вирізати в ньому кружечки. До крему давала польську Palma 250г. Краще перший раз спекти для себе,бо можете опозоритись
Автор: Olenka | 19 Травня, 2016  20:27


Можливо... Мабуть кожна господиня рецепти "під себе" переробляє( я саме така)))) В мене цей пляцок завжди виходить без проблем, навпаки дуже м"якенький, роблю його навіть як торт, під мастіку.
Автор: Ольга | 8 Листопада, 2016  13:21


паланиці вмене вийшли дуже смачні і крем також, але не застиг.,і весь торт розвалюється

Автор: Svitlanova | 20 Вересня, 2017  08:29


Ну довго придивлялась до цього рецепту,все таки спробувала! Не все так тяжко,як на перший погляд,все гарно спеклось,мякеньке пухкенький))) смакота!!!! Дякую автору за рецепт! 
Автор: Olenka | 20 Вересня, 2017  19:43

Дата реєстрації
30 Січень, 2015

Svitlanova, рада, що у вас цей пляцок вдався!)) Бачу, Ви також любите випробовувати нові рецепти пляцків. Надсилайте свої цікаві рецепти, будемо пробувати))))))))))

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Природний супутник землі?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 18
Ботів: 3
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO