Для білого бісквіту | |
---|---|
яйця | 6 шт. |
цукор | 1 скл |
мука | 1 скл |
порошок до печива | 1 ч.л. |
Для бісквіту з какао | |
яйця | 4 шт |
мука | 2 ст.л. |
какао | 2 ст.л |
цукор | 6 ст.л. |
порошок до печива | 1 ч.л. |
Для горіхового коржа | |
білки | 5 шт. |
мука | 1 ст.л. |
крохмаль | 1 ст.л. |
арахіс подрібнений | 200 г |
цукор | 4 ст.л. |
мед | 1 ст.л. |
порошок до печива | 1 ч.л. |
Для кокосового коржа | |
білки | 5 шт |
цукор | 1 скл. |
кокосова стружка | 200 г |
крохмаль | 2 ст.л. |
лимонний сік | 4 ст.л. |
Для заварного крему | |
жовтки | 10 шт |
молоко | 1 л.. |
мука | 3 ст.л. |
крохмаль | 3 ст.л. |
ванільний цукор | 1 п. |
цукор | 10 ст.л. |
масло | 500 г |
какао | 2 ст.л. |
апельсинові цукати | 4 ст.л. |
Новий пляцок «Делікатеси» Цей рецепт моєї свекрухи, яка робить смачні пляцки. Не скажу, що простий. У цьому пляцку є чотири різних коржі – з какао, з арахісом, з кокосом та бісквіт. До крему додані апельсинові цукати та какао. Зверху политий шоколадною помадкою. Пляцок дуже смачний, високий та багатий. Робити його досить довго, але воно того варте! Цей новий рецепт пляцка дуже добре підійде до свята, особливо для Різдва.
Як приготувати
Білий бісквіт
Білки збити в круту піну. Поступово додати цукор, збивати. По одному додати жовтки, продовжуючи збивати. Вкінці додати муку та порошок до печива. Та розмішати на мін. обертах міксера. Випікати при 180 град. біля 30 хв.
Бісквіт з какао
Приготувати тісто, як на білий бісквіт. Випікати при температурі 180 град. 30 хв.
Горіховий корж
Білки збити, додати цукор і ще добре збити. Додаємо решту складників і легко перемішуємо. Випікаємо при 180 град. 30-40 хв.
Кокосовий корж
Білки збити, додати цукор та інші складники. Обережно перемішати. Випікати при темпер. 160-180 град 30-40 хв.
Заварний крем
Розтерти жовтки, ½ скл. молока, муки і крохмалю. Решту молока закип’ятити з цукром та ванільним цукром. Коли молоко закипить, тонкою струйкою влити яєчну суміш і варити о запустіння ще 5 хв. Остудити. Збити масло, по ложці додати до заварної маси, збиваючи.
Масу поділити на 3 частини. До 1 додати какао, збити. До 2 та 3 частини додати по 2 ложки цукатів.
Збираємо пляцок: Бісквіт з какао – крем з цукатами – кокосовий корж – крем з какао – горіховий корж – крем з цукатами – білий бісквіт – шоколадна помадка (рецепт тут)
Ось пляцок «Делікатеси» і готовий. Сподівюсь, Вам сподобається цей новий рецепт пляцка!
![]() Дата реєстрації |
Я пекла вже 2 рази. Пляцок вийшов супер!!! Дякую за рецепт! |
|
Щиро дякую за прекрасний рецепт! Дуже смачний!
|
|
Пекла цей пляцок.Супер!!!!Дуже смачний .Хто пробував всім сподобався.
|
![]() Дата реєстрації |
Дівчатка, рада, що пляцок Вам подобається! В мене також всі його люблять
|
|
Дуже гарний рецепт. Але хотіла би уточнити на шоколадний бісквіт так мало муки і цукру?чи я напевно не зрозуміла правильно.
|
На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.