М’ясо по-французьки

Інгредієнти:

свиняча карківка 1 кг
сметана 0,5 скл
сіль за смаком
спеції за смаком
гірчиця в зернах 2-3 ч.л
цибуля 1 шт
гриби відварені 300 г
помідори 2-3 шт
сир 150 г

М’ясо по-французьки. Рецепт з фото

Це, мабуть, найкращий рецепт м’яса у духовці. Воно виходить м’якеньким, соковитим, смачним!!!! Пальчики оближеш! Я готую таке м’ясо по-французьки для особливих подій. Рецепт простий. Підготувати все можна заздалегідь. А на самому святі вже не займатися підготуванням других страв, тільки поставити у духовку і запекти. Для мене це дуже зручно. Основне, що треба зробити, щоб ця страва вдалася, це вибрати відповідне м’ясо і замаринувати його хоча б на 1 добу. Ось рецепт з покроковими фото. Сподіваюсь, Вам сподобається!

Як приготувати

Отже, вибираємо м’ясо. Для цього рецепту я рекомендую свинячу карківку. Вона ніжна і трохи жирна, що робить страву соковитою і м’якою, а не сухою.

Маринуємо м’ясо. Цілий шматок м’яса солимо, натираємо улюбленими спеціями і домашньою сметаною та готовим соусом з цілими зернами гірчиці. (у мене французька гірчиця від Торчин). Можна зробити і інший сухий маринад. Але дуже важливо, щоб м’ясо промаринувалося щонайменше 1 добу( а краще 2 доби). Так воно вбере в себе сіль та спеції і швидше приготується.

Мариноване м’ясо ріжемо на порційні шматки, товщиною 2 см. Трохи відбиваємо(але не тонко, тільки що м’ясо стало м’яким)

Форму для запікання змащуємо 1 ст. л. олії. На дно форми викладаємо шар м’яса. На м’ясо викладаємо цибулю, порізану півкільцями. Потім, щільно один біля одного, викладаємо помідори(шкіру зняти). Солимо. Викладаємо відварені гриби. У мене на фото грибів було зовсім мало. Щедро посипаємо сиром, тертим на грубій терці. В такому вигляді можемо зберігати м’ясо у холодильнику, поки гості не прийдуть. Випікати у духовці при температурі 190 град.1 годину. Кришкою не накриваємо.

М’ясо по-французьки готове. Споживати відразу після запікання. Смачного!

0/5 (0 Reviews)