Маковий пляцок з рулетами

Інгредієнти:

 Тісто
борошно 4 скл.
порошок до печива 2 ч.л.
маргарин 250 г
цукор 1 скл.
яйце 1 шт.
жовтки 5 шт.
сметана 6 ст.л.
амоній 1 ч.л.
Макова начинка
мак 200 г
цукор 1 скл.
яблука(великі) 3 шт.
какао 2 ст.л.
кориця 1 ч.л.
порошок до печ. 1 ч.л.
борошно 1,5 скл
Сирна маса
сир 1,5 кг
цукор 1,5 скл.
яйця 2 шт.
ваніль 1 п.
пудинг ванільний 2 п.
вода 0,5 скл.

Які ж гарні пляцки з рулетами! Справжня краса!Таку випічку печуть переважно на весілля. Вони є прикрасою весільного столу. Рецепти пляцків з рулетами дійсно досить складні. Зазвичай потрібно готувати кілька видів тіста, начинок та кремів. Тільки не тут! Це досить простий рецепт маківника. Тісто, і для коржів, і для рулетів – одне і те ж. І рулети випікаються всі разом, що значно зменшує час приготування. Макова начинка з яблуками та сирний заварний крем роблять пляцок дуже смачним, м”яким та ніжним. Дивіться відео рецепт пляцка з маком та спробуйте приготувати – не пошкодуєте!

Як приготувати

Форма 25*35 см.

Тісто. Муку + прошок до печива посікти з маргарином. Додати цукор, 1 яйце, 5 жовтків, сметану. Амоній розчинити у сметані. Замісити тісто. Розділити його на 5 рівних частин. Залишити в холодильнику на 1 год.

З двох частин тіста спекти 2 коржі. Решта тіста, 3 частини, залишаємо для макових рулетів

Макова начинка. Мак  змолоти, запарити, остудити. Окремо потерти  3 яблука, відтиснути сік руками та додатти яблука до маку. Також додати корицю, какао, порошок до печива, все перемішати. 5 білків збити з 1 скл. цукру  в  густу піну. Додати до макової маси. Перемішати. Додати борошно, премішати.

Зробити 3 рулети з маковою начинкою. Викладаємо їх у форму всі разом  та випікаємо при температурі 200 град. 1 год.

Крем. До сиру додати 2 яйця, 1 скл. цукру, 1 п. ванілі та збиваємо все блендером. Підігріваємо сирну масу до гарячого, але щоб не скипіло. Окремо розчиняємо 2 п. ванільного пудинга у 0,5 скл. води. Влити пудинг  у гарячий сир, перемішати та варити до загустіння. Остудити крем до кімнатної температури.

Змастити пляцок кремом: корж – крем- рулети – крем – корж – крем. Залишити у холодильнику, щоб пропитався, мінімально на 6 год.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)