Пляцок з яблук "Королівський"
Пляцок з яблук "Королівський"
Інгредієнти:
яйця 5 шт.
цукор 1 скл.
вершки 1 скл.
борошно 5 ст.л.
цукор ванільний 1 п.
розпушувач 2 ч.л.
яблука 2 кг.
пудинг ванільний 1 п.
вишневий сироп 1 скл.
вишневе желе 1 п.
шоколад або кокосова стружка для прикрашання

Цей рецепт пляцка є простим. Виник він у мене експериментально. Не знала що приготувати з яблук. Мала їх пів мішка. Цього року і сік робила, і сушку, і пекла різні пляцки з яблук. Пісочні вже приїлись. Захотілось чогось новенького. Я найбільше люблю так робити - з різних пляцків поєднати найкраще. Мій улюблений бісквіт, який вдається завжди, яблука, вершки... Цього разу все склалося досить вдало та гармонійно! М’який, пухкий, ніжний, з кислинкою. Пляцок вийшов достойний своєї назви. Спробуйте і Ви!  

Як приготувати пляцок з яблук

Бісквітне тісто. 5 білків збити до «стійких піків». Поступово додати 5 ст.л. цукру +1 уп. ванільного цукру, продовжуючи збивати. Потім по одному додати 5 жовтків, збивати. Додати 5 ст. л. з «чубком» муки + 2 ч.л. розпушувача, збити на низьких обертах міксера. Викласти у форму, постелену пергаментом. Випікати при 190С 40 - 50хв. Остудити.

Яблучна начинка. 2 кг яблук очистити і порізати. Додати 3 ст.л цукру. Якщо яблука кислі, то цукру додати трохи більше. Залити 1 скл вишневого сиропу. (у мене залишився від вишень у власному соку, а вишні використала до іншого пляцка). Можна замінити 1 скл води + 3 ст.л. цукру. Тушкувати на маленькому вогні, помішуючи, доки яблука не розваряться, приблизно10 хв. Окремо розмішати 1уп. ванільного або вишневого пудингу з 0,5 скл холодного молока. Додати до яблучної маси. Швиденько перемішати. Маса стане густішою, зняти з вогню. Трохи остудити. Теплою начинкою помастити готовий бісквіт. Охолодити. Вершкове суфле. 1п вишневого желе залити 0,7 скл кип’ятку. Перемішати до розчинення. Дати охолонути до кімнатної температури. 1 скл вершків + 2 ст.л цукру-пудри збити до пишності. Влити розведене желе у вершки збити. Поставити у холодильник, щоб трохи застило(5-10 хв). Коли маса стане густішою - розмішати і викласти на яблучно - пудингову начинку. Поставити у холодильник на кілька годин, до повного застигання. Зверху пляцок посипати тертим шоколадом чи кокосовою стружкою. Смачного!!!

пляцок з яблук
пляцок з яблук
пляцок з яблук рецепт
нові пляцки

25 Жовтня, 2014  16:53
Переглядів: 20250
Рейтинг: 144 / 552 ( Добре )

Схожі рецепти

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Природний супутник землі?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 5
Рейтинг 2
Рейтинг 1
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 9
Ботів: 0
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO