Як приготувати паску "Баранчик"
паска баранчик
Інгредієнти:
Тісто для паски
молоко0,5 л.
дріжджі свіжі50 г
цукор0,5 скл.
білки3 шт.
сметана2 ст.л.
мука4 скл.
жовтки3 шт.
ванільний цукор12 г
олія2 ст.л.
кокосова стружка100 г
чорнослив50 г

Багато хто з нас пам'ятає з дитинства паску у вигляді баранчика. Ця популярність на дитячі паски існує вже давно. Я в дитинстві найбільше любила святити в своєму маленькому кошичку гарненьку паску-баранчика, яку приготувала для мене бабуся. Зараз сама печу своїм діткам такі пасхальні овечки. І ця справжня, якісна, чавунна форма для випікання паски дісталась мені від бабусі. Мушу сказати, що баранчик у мене вдався такий, як в бабусі, далеко не з першого разу)))Хто пробував пекти таку дитячу паску - мабуть зрозуміє.) Хочу поділитись і з Вами своїм досвідом як спекти паску баранчика. Насправді, нічого складного, хоча певні тонкощі все ж таки є.

Як приготувати паску

 Для паски у вигляді овечки потрібне дріжджове тісто, як і для будь-якої іншої паски. Можете використовувати всі Ваші улюблені рецепти паски. Цього року я робила для дітей паску з чорносливом та кокосом. такий рецепт нам всім дуже сподобався, рекомендую спробувати для різноманітності.

Тісто. У ледь-теплому молоці розчинити дріжджі. Додати цукор та ваніль, розмішати. Додати жовтки та 2 скл. муки. Замісити рідке тісто. Залишити на 30-40 хв. у теплому місці. Додати збиті білки, олію, сметану та ще 1,5 скл. муки. Добре вимісити. Окремо вимити чорнослив, залити кип'ятком, відцідити та обсушити. Додатидо до тіста кокосову стружку та порізаний чорнослив. Залишити на 1,5 год, щоб тісто підійшло. 

Форму для паски добре змастити маргарином. Викласти невеличкий шматочок тіста у кожну половину форми, розподілити та залишити підходити на 20-30 хв. Обережно з'єднати дві половинки нашого баранчика, закріпити. Випікати у розігрітій до 200 град духовці. Форму з тістом кладемо в духовку так, щоб барначик "лежав" на боці. Якщо випікати його "стоячи", то голова може "запасти" в середину. Час випікання - приблизно 45-50 хв. Чавунна форма довго нагрівється, але і довго тримає температуру. Виймаємо з духовки. Залишаємо на 10-15 хв, щоб форма трохи охолола. Відкриваємо та обережно виймаємо паску. Якщо тісто трохи вилізло "по шву" форми - обережно відрізаємо ножем. Робимо очі та за бажанням прикрашаємо баранчика стрічкою.

Смачного!

паска з чорносливом
як приготувати паску

15 Квітня, 2015  18:54
Переглядів: 1825
Рейтинг: 103 / 457 ( Добре )

Схожі рецепти

4 Березня, 2016
Панеттоне рецепт

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Природний супутник землі?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 61
Ботів: 0
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO