Яблучний пляцок "Коломийка"
яблучний пляцок коломийка
Інгредієнти:
Тісто
мука5 скл.
маргарин250 г
розпушувач2 ч.л.
цукор0,5 скл.
яйця4 шт.
сметана2 ст.л.
какао3 ст.л.
Яблучна начинка
яблука2 кг
маргарин50 г
цукор0,5 скл.
кориця1 ч.л.
ваніль1 п.
цедра 1/2 лимона
Крем 
молоко1,5 скл
пудинг1 п.
желе лимонне1 уп.
кип"яток0,5 скл.
сметана400 г
цукор 1 скл.

Цього року осінь багата на яблука, а я - на яблучні пляцки)). Ось ще один смачний та цікавий пляцок з яблук "Коломийка". Гарний, високий та яскравий. Рецепт мені дуже сподобався. Ніби-то все просто і зрозуміло, інгредієнти звичні та невибагливі. Але дуже гарна комбінація з білого і коричневого пісочного тіста з яблучною начинкою. Все це доповнює ніжний та легкий пудинговий крем з желе та сметаною. Вперше такий готувала, але дуже ним задоволена. В результаті , яблучний пляцок вийшов смачний, не нудний, з кислинкою. Як на мене, дуже достойний рецепт пляцка з яблуками. Чудово підійде до святкового столу!

Як приготувати

Форма 25*35 см.

Тісто. Муку + порошок до печива посікти з маргарином. Додати яйця, цукор, сметану та замісити тісто. Розділити його на 2 частини, одну покласти в холодильник на 2 год. До другої додати какао, добре вимісити, розділити ще на 2 частини та покласти в морозилку на 2 год.

Яблучна начинка. Яблука почистити, потерти. Додати маргарин, цукор, ваніль, корицю, цедру з 1/2 лимона. Тушкувати на малому вогні 20 хв, помішуючи. Остудити.

Половину білого тіста розкачати викласти у форму. На тісто викласти половину яблучної начинки. Зверху на яблука потерти 1 ч. коричневого тіста. Пекти при температурі 190 град 40 хв. Спекти таких два коржі.

Крем. Желе розчинити у 0,5 скл. кип"ятку. 1 скл. молока закип"ятити. У 0,5 скл. молока розчинити пудинг. Влити пудинг у кипляче молоко, помішуючи. Варити ще 5 хв, помішуючи, до загустіння.  Гаряче желе додати до пудинга, перемішати до однорідності. Остудити до кімнатної температури. Сметану збити з цукром у пишну масу. По ложці додавати пудинг, збиваючи. 

Один корж змастити 2/3 ч. крему, покласти другий корж. Зверху знову змастити 1/3 крему. Залишити пропитатись в холодильнику на 12 год.

пляцок з яблук рецепт
пляцок з яблуками
пляцки рецепти

Пошук за інгредієнтами
9 Листопада, 2018  21:02
Переглядів: 2051
Рейтинг: 53 / 263 ( Відмінно )

Схожі рецепти

16 Листопада, 2018
Варшавський яблучник

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Скільки днів у році (невисокосному), цифрами?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 5
Рейтинг 2
Рейтинг 1
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 24
Ботів: 1
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO