Холодець з індика
холодець
Інгредієнти:
На 6-7 тарілок
стегно індика 1 шт
стегно курки 1 шт
говяжа голяшка 1 шт
сіль 1 ст.л.
вода 2л/1кг
морква 2 шт.
цибуля 2 шт.
корінь петрушки 1 шт.
корінь селери 1 шт.
лавровий лист 2-3 шт.
часник 4-5 з.
перець мел. 0,5 ч.л.

Холодець з індика. Економний рецепт з фото

В цьому рецепті хочу поділитись з Вами, як зробити холодець з індика. Прозорий, смачний і економний. Зізнаюсь, я не любитель холодцю. І тим більше, ніколи не їстиму холодець, який зверху з жиром, як інколи буває свинячий холодець. Але, якщо дотримуватись даного рецепту, то холодець буде прозорий, наче сльозинка, як на фото. І добре застигне. Тут бабусина пропорція, з якої виходить 6-7 тарілок. Продуктів затрачено мінімум, але дуже смачно. І зробити його зовсім не важко. Даний рецепт холодцю підійде навіть тим господиням, які готуватимуть цю страву вперше. Спробуйте!

Як варити холодець

Все мясо добре промити та замочити у холодній воді на 7-8 год. Воду злити, залити чистою, щоб покрила м'ясо. Закип'ятити. Знову злити воду. Всі частини м'яса і каструлю знову ретельно промити від шумовиння. Взагалі, чим краще Ви промиєте м'ясо, тим прозорішим буде Ваш холодець. Це, в принципі, основне, що треба зробити.

Тепер кладемо все у велику каструлю, заливаємо водою, в пропорції: 2 л води на 1 кг м'яса( разом з костями, загальна вага). Солимо за смаком. Точно сказати не можу скільки потрібно солі. Але майте на увазі, що коли  холодець тільки починаєте варити, то він має бути на смак недосоленим. Вода зад час приготування википить і страва стане значно солонішою. Я рекомендую додати 1 ст.л. солі (неповну). А коли холодець звариться, досолити за смаком.

Ставимо холодець варитись на маленький вогонь. Навіть закипіти він повинен на маленькому вогні. Так буде значно менше шумовиння і холодець буде прозорий. Я ставлю на мінімальний вогонь, щоб ледь булькало. Коли закипить, збираємо залишки шумовиння. Додаємо цибулю, моркву,корінь селери та петрушки, лавровий лист. Та залишаємо варитись на 6-7 годин. Наприкінці додаємо часник. Я ножем роздушую зубчик і вкидаю цілим. Нехай ще кілька хвилин прокипить з часником

Коли звариться, виймаємо м'ясо з костями. Юшку проціджуємо крізь марлю. М'ясо відділяємо від костей, ріжемо на шматочки, викладаємо на дно глибокої тарілки. Поки ми відділяли м'ясо, юшка трохи охолола. На верху з'явилась плівочка. Легенько її забираємо ложкою. Так холодець буде прозорішим. Юшку перчимо, якщо треба - досолюємо. Розливаємо по тарілках, щоб добре покрило м'ясо. Прикрашаємо за бажанням морквою, зеленню та ін. Кожну тарілку холодцю зверху прикриваємо ще одною тарілкою, щоб не утворювалась жирна плівка.  Накритим, залишаємо застигати у прохолодному місці.

Холодець з індика готовий! Смачного!

холодець з індика

13 Січень, 2015  08:48
Переглядів: 3376
Рейтинг: 116 / 445 ( Добре )

Схожі рецепти

25 Травня, 2015
Курячі оладки

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Скільки днів у році (невисокосному), цифрами?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 63
Ботів: 3
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO