Голубці з корейською морквою

Інгредієнти:

капуста 1 шт.
морква 5-6 шт.
часник 4 зуб.
цибуля 1 шт.
сіль 0,5 ч.л.
спеції до кор. моркви за смаком
Маринад
вода 0,5 л
оцет 2 ст.л.
сіль 1 ч.л.
цукор 1 ч.л.
олія 2 ст.л.
лавровий лист 2-3 ст.л
духм”яний перець 5 шт.

Ось супер закуска на святковий стіл – це голубці по-корейськи. Дуже смачно! Овочеві голубці гострі, з кислинкою, хрусткі…саме те, що треба!  Цей рецепт закуски дуже актуальний напередодні свят. Приготувати такі голубці з корейською морквою дуже просто. Це можна зробити за кілька днів до застілля і таким чином, зберегти свій час перед святом. А ще, це справді економний рецепт, що робить його ще привабливішим)) Капуста. морква та спеції… але як смачно!! Мариновані голубці маленькі, виглядають дуже гарно і ефектно на святковому столі. А от і рецепт з фото.

Як приготувати

Спочатку готуємо корейську моркву. Тут, мабуть, у кожної господині є свій рецепт. У мене це так. Моркву тру на спеціальній терці для корейської моркви, додаю смажену цибулю, спеції для корейськоЇ моркви, вичавлений часник, сіль та оцет за смаком.

Далі потрібно запарити капусту, як на звичайні голубці. Тільки не переварити! Я запарюю капусту у мікрохвильовці. Дуже швидко та зручно. Такий спосіб мені порадили досвідчені господині – мої колеги по роботі. Спробувала, і від того часу роблю так постійно та всім рекомендую. Капусту потрібно покласти у поліетиленовий пакет, зав”язати – і в мікрохвильовку на 5 хв. Вийняти, залишити ще в пакеті, щоб трохи вистигла. Все, капуста запарена. Тепер розбираємо її на листочки. Відрізаємо тверді прожилки. Якщо листя велике, розрізаємо навпіл.

Загортаємо голубці з моркви та щільно складаємо у глибоку посудину з кришкою.

Маринад. Закип”ятити 0,5 л води, додати 2 ст.л. оцту, 1 ч.л. солі, 1 ч.л цукру, 2 ст.л. олії,  2-3 лаврових листки та 5 шт. духмяного перцю. Накрити кришкою, щоб охолонув. Холодним маринадом залити голубці та відправити у холодильник на 2-3 доби, щоб це все добре промаринувалось.

Мариновані овочеві голубці можна зберігати у холодильнику приблизно 2 тижні.

Смачного!

2.7/5 (3 Reviews)